Rasisme anklagene er heldigvis få i fotball, men når de først kommer pleier de å bli slått hardt ned på. Er det sånn at vi er så vâr på rasisme at ethvert rop blir hørt?

La oss ta ett eksempel. Hvis noen kaster bananer og lager apelyder  til Gareth Bale , noe de faktisk gjør, så er det en del av supporterkulturen. Hvis noen skulle lage apelyder og/eller kaste bananer til f.eks Adebayor så er det rasisme.

Hvis en spiller kaller en annen for «forbanna svarting» er rasisme. Hvis en spiller kaller en annen «jævla hviting» er det ikke rasisme.

Rio Ferdinand, fikk straff for sin twitterkommentar om Ashley Cole, da han kalte han «chock ice». Selv gikk han ut å sa at dette var langt i fra rasistisk, men han kalte han rett og slett falsk. «Chock ice» er slang for «svart på utsiden, hvit på innsiden» og speilte til at Ashley Cole forsvarte John Terry i retten. Her skal det legges til at både Cole og Ferdinand har samme hudfarge.

Luis Suarez fikk 8 kampers karantene når han skal ha uttalt til Patrice Evra ett ord som «viste referanse til hans hudfarge». Litt rundt denne sagaen kan du lese her.

I helgen spilte Makhtar Thioune for Viking mot Brann, og følte dommeren var i mot han. Han dro likså godt rasismekortet opp av lommen og lirte av seg på direktesendt tv. Han skal og ha skreket inn i dommergarderoben, mens Edvardsen parerte etterpå at han måtte ta en titt på «hans hår og hudfarge». Viking har ilagt Thioune 2 kampers karantene, og NFF skal undersøke saken.

Så da stiller jeg spørsmålet til dere lesere: Bør vi redefinere og få ut hva rasisme faktisk er, og er det for enkelt å spille ut rasismekortet? Er vi så var på rasisme at vi overtolker alt? Er det nok å komme med en «henvisning til spillerens hudfarge», og er det forskjell på om personen som kommer med denne «henvisningen» har samme hudfarge selv?

La meg og legge til at jeg er sterkt imot rasisme, og det har jeg alltid sagt i denne bloggen. Jeg synes rasisme ikke har noen plass i idretten (eller i verden forøvrig) og mener det skal slåes hardt ned på.