Fredag 1 Juli ble det bekreftet det som ryktene de siste dagene hadde sagt, tidligere Swansea manager Brendan Rogers ble presenter som ny Liverpool manager.

Brendan Rodgers presentert som ny Liverpool-manager.

Så er spørsmålet, er Brendan Rogers rett man for Liverpool? Var han førstevalget til Liverpool, og har det noe å si?

Brendan Rogers har gjort gull av gråstein i Swansea, og har mye av æren for deres tilnærmede Barcelonamåte å spille på som har begeistrert en hel fotballøy. Men selv om du har gjort gull av gråstein betyr det ikke at du er flink til  forvalte edle metaller.. For det er en helt annen tilværelse som venter han i Liverpool enn de to årene han var i Swansea. Her FORVENTES det mer enn det kanskje laget er i stand til å prestere med dagens spillerstall, og å havne sammen med Swansea på tabellen kan ansees som din egen oppsigelsessøknad.

Så er det riktig av Liverpool å signere en såpass ‘ukjent’ manager, mens fansen skriker etter større navn som Pep Gurdiola etc? Det vil tiden vise! Historien er full av tilfeller der det har bikket begge veier, men dette gjelder forøvrig også når man henter managere «fra øverste hylle». Siste årene kan vi jo nevne f.eks Juan Ramos, Andre Villas-Boas og ikke minst farsen med Kenny Dalglish. Få nevnt og alt for mange glemt.

Skal jeg komme med egen vurdering av dette, synes jeg egentlig Liverpool burde ha satset på en mer erfaren herremann med noen flere år på baken. Men når det sies gjorde de dette med King Kenny, så det er både spenstig og rikitg å tenke nytt.

Viktigste med den nye manageren for Liverpool, uansett hvem han er og hva han har gjort, er at fansen stiller seg bak Rogers, og gir han noen år for å bygge opp en Liverpool stall som nok er litt i ubalanse. Tålmodighet er ikke noe Liverpoolfansen er kjent for, etter mange års tørke i medaljeskapet. Marginer kan fort være med å avgjøre sjebenen til Rogers, der en stang inn kan være med å gi selvtillit, mens en stang ut kan føre en lengre nedover i møkken. Fordelen med å ansette en mer ‘meritert’ manager hadde vært at han kunne ha støttet seg på gamle oppnådde trofeer, mens en manager uten dette må på en måte heletiden bevise at han er moden for jobben.

Konklusjon: Ett spennende valg av Liverpool, som fort kan tippe begge veier. Jeg tror at høstsesongen fram mot nyttår er med å bestemme om han sitter ut sesongen eller ikke (bærer det utforbakke så bli det vanskelig å snu for Rogers). Men for all del, det kan også være at Liverpool her har funnet manageren som former Liverpool etter sin hjerne/hjerte og Liverpool her har skaffet seg den nye Arsene Wenger eller Ferguson. Spennende!