Wayne Rooney ser ut til å ha fått en aldri så liten ny vår denne sommeren etter at han ble klar for barndomsklubben Everton. Den tidligere storspilleren slet voldsomt mot slutten av karrieren på Old Trafford, og han endte opp med å miste plassen på både klubb- og landslaget.

Overgangen til Everton kom således beleilig, og da får det heller være at han ble en del av en byttehandel mot den fremadstormende spissen Romelu Lukaku. En klubb som Manchester United kommer alltid til å jakte det aller beste i markedet, og Rooneys tid på Old Trafford var rett og slett kommet til veis ende.

Kan han skyte Everton til Mesterligaen?

Everton er en tidligere storklubb som for tiden har skyhøye ambisjoner. Problemet er bare at det finnes seks andre lag i Premier League som har enda større navn og ressurser. Det er således et dristig odds tips å tippe Everton i topp 4 denne sesongen, men nå har klubben ihvertfall fått en spiss som fokuserer på fotballen og klubbens suksess. Rooney fikk store deler av forrige sesong spolert grunnet de konstante spekulasjonene om framtiden, og i år kan han rette fokus mot å hjelpe barndomsklubben til heder og ære i Europa League, Premier League og de hjemlige cupene. Det spørs allikevel om Rooney er kapabel til å lage over 20 mål i alle turneringer, og en odds på 11 for at laget tar en plass i topp 4 viser at det fortsatt er et stykke igjen å gå.

Får vi se Rooney i den engelske landslagsdrakten igjen?

Bilde: I3o_

Evertons dilemma

Evertons problem henger allikevel sammen med at klubben ofte må velge fra den nest øverste hyllen. Det er tydelig for alle at Rooney er en svakere spiller enn Lukaku, og klubben må også ofte strekke våpen når det gjelder å hente de aller dyreste signeringene fra utlandet. En faktor er selvsagt at det er vanskelig å konkurrere på lønn, men enda viktigere er det faktum at de fleste spillerne ikke ser på Everton som et fristende nok alternativ når de heller kan gå til klubber som Manchester United, Arsenal, Chelsea og Manchester City.

Problemet Barkley

Everton har et veldig godt ungdomakademi og forrige sesong slo flere unge spillere gjennom på A-laget, hvor det beste eksempelet var Tom Davies. Det største talentet de siste årene er Ross Barkley, men forholdet hans til manager Ronald Koeman virker å ha gått helt i stå. Barkley nekter å underskrive en ny kontrakt, noe som har fått Koeman til å uttale at han blir solgt i løpet av dette vinduet. Tottenham virker som den heteste kandidaten, men det spørs om London-laget vil betale en høy overgangssum for en spiller de kan få langt rimeligere neste sommer.

De beste søker nye utfordringer

Derav finner vi også Evertons problem. De aller beste spillerne på Goodison Park ønsker å dra til enda større klubber for å søke nye utfordringer. Dette gjør det utrolig vanskelig for Everton å ta steget inn i Mesterligaen på permanent basis. Den enkleste veien denne sesongen virker faktisk gjennom å vinne Europa League. Dette er allikevel ingen enkel oppgave, og vi så forrige sesong at dette gikk utover Manchester Uniteds innsats i Premier League. Jevnlig deltakelse i Europas gjeveste turnering er allikevel en forutsetning for at Everton skal kunne fortsette den positive utviklingen klubben tross alt er inne i.

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!