Det som er så flott med fotball, er at det ikke er lange pauser mellom hver sesong. I år er det enda kortere ventetid enn normalt mellom Premier League-sesongene. 26. juli kunne Liverpool løfte troféet for 2019/20-sesongen, og allerede 12. september er det klart for en flunkende ny sesong i England.

Kampen om topplasseringene

Det var Liverpool som gikk seirende ut av ligaen denne sesongen, og det var deres første ligaseier på tretti år. Da Premier League startet opp igjen 17. juni var tittelen allerede mer eller mindre sikret for Liverpoollaget, og en drøy uke senere var det hele avgjort. Selv om det aldri var noen større tvil som hvem som ville gå av med tittelen, var det en intens kamp om topp fire-plasseringene og kvalifisering til Champions League og Europaligaen. Sammen med Liverpool ble Manchester City, Manchester United og Chelsea klare for Champions League, mens Leicester City og Arsenal kvalifiserte seg for gruppespillet i Europaligaen. Tottenham sikret seg en plass i andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen.

anfield av Airviews Photography via Flickr (CC BY-ND 2.0)

Leeds er endelig tilbake i toppen

Den over hundre år gamle fotballklubben Leeds United har en lang og stolt historie, men de siste seksten årene har vært tunge for den tidligere storklubben som i denne perioden har spilt på både andre og tredje nivå i engelsk fotball. De siste årene har det heldigvis begynt å gå rett vei for klubben, og etter en jevnt sterk sesong har de endelig funnet veien tilbake til den øverste divisjonen. Leeds var en av de aller største engelske lagene på 60- og 70-tallet, og det er ikke umulig at de igjen kan bli det storlaget de en gang var. Det er ingen hemmelighet at nordmenn er over gjennomsnittet interessert i engelsk fotball, og Leeds har fremdeles en stor fanskare i Norge som har fulgt laget trofast i medgangstider så vel som i motgangstider. Også West Bromwich og Fulham blir å finne i Premier League denne sesongen etter sterke prestasjoner i Championship. Bournemouth, Watford og Norwich City endte derimot opp på bunnen av Premier League-tabellen, og rykket dermed ned til Championship.

Ny sesong, nye muligheter

Liverpool går inn i turneringen som regjerende mester, og selv om det er store forventninger til gutta fra Liverpool er de faktisk ikke den største favoritten for den kommende sesongen. Det er Manchester City som er tidlig favoritt til å gå helt til topps, etter en solid andreplass i 2019/20-sesongen og seier sesongen før. Liverpool følger hakk i hæl som favoritt, men også Manchester United og Chelsea kan nok en gang by på tøff konkurranse i den populære ligaen.

Kilde: Unsplash

Det er store forventninger til den 29. sesongen av Premier League som braker løs allerede 12. september. De tjue lagene skal som vanlig spille trettiåtte kamper hver – nitten hjemmekamper og nitten bortekamper. Så gjenstår det bare å se om forhåndsfavoritten «The Citizens» fra Manchester kan smykke seg med nok en tittel etter endt sesong, eller om kanskje en uvanlig kort pre-season bringer med seg noen overraskelser på banen denne sesongen.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!