Robin Van Persie er klar for United

En av sommerens store overgangssagaer har endelig funnet sin ende, og Robin Van Persie har signert for Manchester United. 24 millioner engelske pund må storklubben fra Manchester ut med for fjordårets toppscorer, og definitivt Arsenals viktigste spiller i fjor. Dette har skapt enorm engasjement på sosiale medier, der Arsenals tilhengere kaller det ett svik av judas-karakter, mens Manchester fansen sitter å tar i mot med åpne armer og mener at Arsenalsupporterene bør være takknemlig for det han har bidratt med i klubben uten å ha vunnet ett eneste trofe.

 

Når det er sagt, så er det klubbene som er enige, og Van Persie har ikke signert kontrakten med Manchester United. Han skal også gjennom medisinsk sjekk, men dette regner man for bagateller i denne sammenheng. Det er heller ikke til å stikke under en stol at det var for Arsenal ett svært gunstig tidspunkt, økonomisk, å selge Van Persie, med tanke på at han bare har 1 år igjen av kontrakten og har gått offentlig ut og sagt at han ikke ønsker å forlenge. Van Persie har vært jaktet hele sommeren, og vært linken til stor klubber som Barcelona, Manchester City, Manchester United, Juventus, med flere. Manchester United har også tidligere i sommer gått ut offentlig og sagt at de har lagt inn bud på Van Persie. Det er vel heller ingen skjult hemlighet at Manchester United og Arsenal ikke akkurat er ”venneklubber”.

Sjelden ser man slik oppstandelse på sosiale medier som Twitter og Facebook, der arsenalfansen går langt i kalle han den største svikeren siden Judas’s svik. Mange ønsker også han så lite videre at de håper at han knekker bena i første kamp.

Branntrener Rune Skarsfjord sier til Aftenposten: ”Han har forlatt sin familie”

United fansen på den andre siden er svært lykkelig over overgangen, og veldig mange reagerer på arsenalsfansens sinte stemning. ” Jeg synes heller Arsenal-fansen skal takka ham for innsatsen han har gjort, slik United-supporterne takket Ronaldo da han gikk til Real Madrid”, uttaler Man Utds skandinaviske supporterklubbs leder Lars Morten Olsen til bt.no

Robin Van Persie kan nok ikke regne med å vente seg en varm velkomst på Emirates senere i sesongen.

Uansett:

  • Det har ligget i kortene hele sommeren at RVP skulle forlate Arsenal, så det kom vel ikke som noe sjokk på de som har lest en nettavis i sommer.
  • Salget kommer på ett svært gunstig økonomisk tidspunkt for Arsenal
  • Nå får nok Podolski 10’eren i Arsenal
  • Arsenal har allerede hentet erstatteren i Podolski
  • Nå ryker Hernandez ut av mitt Premier Fantasy lag
  • Var en spiss til det United virkelig trengte??
  • Kan salget av RVP gjøre at Luca Modric enklere forlater Tottenham?