em2016

Følg EM2016 på Fotballblogg1 – em2016.fotballblogg1.com! Her finner du alt du trenger å vite, som nyheter, tv-tider, kamptropper, oppsett, oddstips, arenaer osv.
Ikke glem vår konkurranse med premier på over 4500 kroner. Kun 10 deltakere!

comeon konkurranse
Vinn premier for over 4500 kroner ved å registrere deg som ny kunde hos ComeOn og sette inn minimum 100 kroner! Kun 10 plasser ledig så vær rask! Vi trekker vinner så snart vi får 10 deltakere.

Vi oppsummerer Europamesterskapet 2016

Tradisjon tro pleier vi å oppsummere når ett mesterskap eller sesong er over, og de pleier vi å gjøre A-Å style. Denne gangen er ingen unntak og her oppsummerer vi liksågreit EM2016 fra A helt til Å….

 

Arsenals Peter Cech satte en noe kjedelig, men samtidig litt stilig rekord i Europamesterskapet. Han er nemlig keeperen som har slutte inn flest EM-mål gjennom historien – 21 i tallet. Den forrige rekorden holdt Danmarks Peter Schmeichel. Tsjekkia som forøvrig bare klarte 1 poeng og gikk på hodet ut av EM etter gruppespillet.

 

Blandt de beste spissene i mesterskapet fant vi Antoine Griezmann som greide mesterstykke med å bli toppscorer med hele 6 mål på 7 kamper. I tillegg ble den lille franskmannen kåret til turneringens beste spiller. Spesielt imponert ble vi over chip’en mot Island.

Følelsen av å tape en EM finale Frankrike18-min

 

Christiano Ronaldo ble håde hatet og elsket i mesterskapet, og som verdens beste fotballspiller var han naturlig nok i fokus. Vi fikk se sure Ronaldo, gode Ronaldo, triste Ronaldo, glade Ronaldo, Ronaldo som gråter, Ronaldo som gråter gledestårer osv..

Her er noen av de rekordene Christiano satte under EM:

  • Mestscorende i EM noensinne med ni scoringer totalt (sammen med Michel Platini).
  • Ingen har flere EM-kamper enn ham: 21 i tallet. Bastian Schweinsteiger nummer to med 18.
  • Han gikk forbi Luis Figo som den spilleren med flest kamper for Portugal. Figo står med 127. Ronaldo har nå 133.
  • Ronaldo ble den første til noensinne å score i fire EM-sluttspill.

Portugal har vunnet europamesterskapet_01-min

 

Den nest eldste til å score i ett EM ble Ungarns Zoltan Gera når han scoret 37 år og 61 dager gammel. Han er kun slått av Ivica Vastic som scoret i 2008 – 38 år og 256 dager gammel.

Zoltan Gera

 

EMs unge spiller ble Renato Sanches. Den 18 år gamle portugiseren fikk prisen etter finalen og alle var imponert over den unge midtbanespilleren sin viktighet for Portugal.

Renato Sanches1

Frankrike ble det første laget i Europamesterskapets historie til å klare å score 4 mål i en og samme omgang, når de moste over Island i kvartfinalen. Det skal også legges til at Island vant andreomgangen 2-1.

during the UEFA EURO 2016 Group A match between France and Albania at Stade Velodrome on June 15, 2016 in Marseille, France.

 

Gareth Bale klarte å imponere oss i EM med sin arbeidskapasitet, sin hurtighet, men også sin evne til å gjøre lagkompisene gode. Han gikk veldig langt i fortelle at hele Wales var ett lag og dette så vi hvordan Bale feiret med lagkompisene sine. Bale ble den første til å score på 2 frispark i ett og samme EM siden Thomas Hassler gjorde det samme i 1992. Faktisk er Gareth Bale bare den 7ende spiller i historien som klarer å score i alle tre gruppespillkampene (siden det ble 3 kamper i 1980).

gareth bale

 

Hele 9 mål ble scoret i de ordinære minuttene etter at 90 minutter var spilt – i løpet av EM.

promp

 

Island imponerte de aller fleste av oss og kom seg helt til kvartfinalene med ett imponerende oppofrende spill. Det var ikke pent å se på, men alle gav 100% hele tiden og de gjorde det de var god på. Vi ble introdusert til det islandske viking-klappet og hele England måtte gå hjem med halen mellom bena etter å ha gått på tidenes undervurdering-smell. Island klarte en rekord i EM de også – lavest ballbesittelse gjennom EM historien – uten å tape! Kun 27,8 prosent av kampen mot Portugal hadde Island ballen, og klarte 1-1.

 

Joakim Low kom i fokus allerede fra første gruppespillkamp, men gjerne av helt feile grunner. Joakim plukket seg både her og der, for å gjøre det som kalles for EMs kvalmeste øyeblikk – tok fingrene opp i ansiktet.. Se video!

Kiraly, Gabor – også kalt joggebuksemannen! Han ble den eldste spilleren som har spilt en EM kamp når og den eneste som har spilt etter å ha passert 40 år. Den fantastiske keeperen hjalp Ungarn videre fra gruppespillet, men det ble dessverre tap for Belgia i 8dels finalen.

Gabor Kiraly

 

Lite mål ble det dessverre i årets EM. Vi hadde håpet på en skikkelig målfest, men ble vitne til ett mer taktisk EM enn noensinne. Det ble scoret 108 mål på 51 kamper, noe som gir ett snitt på 2,12 pr kamp. Dette er det laveste snittet siden 1996 – da ble det 2,06 i snitt.

morsom2

 

Mannen med mange ansiktuttrykk var Christian Ronaldo og vi kan si at han vokste utover i mesterskapet. Her er noen bilder av Ronaldo fra de 2 første gruppespillkampene..

Christiano Ronaldo

Picture 1 of 38

Christiano Ronaldo er alltid like munter og hyggelig under sine kamper..

Noe spesiell rekord ble det også i dette EM. Nord-Irland sin Niall McGinn scoret i det 95 minutt og 48 sekunder, noe som er Europamesterskapets seneste mål i ordinær til gjennom historien. Da blir han nevnt i historiebøkene også!

Niall McGinn

 

Overraskelseslaget Island klarte det ingen andre klarte – å score i hver eneste kamp de spilte. 5 kamper og 8 mål ble det på mesterskapdebutantene, noe som ikke er annet enn imponerende!

portugal island13

 

Premien for årets hårsveis gikk uten tvil til Kroatias Ivan Perisic som slo til med denne sveisen. Han slo dermed ut den harde konkurransen fra både Marouane Fellaini og Aron Ramsey.

ivan perisic

 

Quaresma serverte oss DENNE frisyren under årets EM-finale og la inn en søknad på punktet over..

quaresma

 

Robbie Brady scoret den nest raskete EM scoringen i historien når Shane Long gikk ned i feltet mot Frankrike i åttendedelsfinalen. Robbie Brady satte straffen inn via stolpen og kunne dermed tegne seg for den nest raskeste scoringen etter 1:58, etter Kirichenko sin scoring i 2004 mot Hellas.

Robbie Brady

Straffesparkkonkurranse er gøy! Hvertfall for de som ender opp som vinner! Hele 18 straffer måtte vi gjennom i straffesparkkonkurransen mellom Tyskland og Italia, i tillegg til det ene i ordinære tiden. Tilslutt vant Tyskland 6-5 på straffer. Spesielt morsomt var straffen til Italias Zaza som ble byttet inn i 120 minutt for å ta straffe.. det gikk slik:

 

Take one for Löw ble en morsom greie under EM av vår gode venn Bjarte.

takeonforlow

 

Ukraina var en av de som skuffet i gruppespillet og forlot mesterskapet etter gruppespillet. Status? Eneste lag som både tapte alle kampene sine og som ikke klarte å score..

tyskland ukraina3

Vertsnasjon Frankrike var laget som scoret flest mål i turneringen med sine 13 mål. Dermed tok de nesten sin egen rekord på 14 mål fra 1984.

tyskland frankrike27-min

 

Wales imponerte de fleste og kom seg med bravur til Semifinalen. De imponerte de fleste av oss, men tapte i semifinalen for ett taktisk Portugal. Dette var debuten til Wales i ett EM, og de gikk inn i sluttspillet som gruppevinner i gruppe med England, Russland og Sveits. Faktisk var Wales det første debutlandet som har vunnet sin gruppe siden Sverige gjorde det samme i 1992 (!).

wales videre til semi

 

Xtra spennende var det for mesterskapsdebutantene – som var hele 5 stykker! Dette nok takket være at det ble økt fra 16 til 24 lag i mesterskapet. Disse 5 debutantene var Island, Albania, Slovakia, Nord-Irland og Wales.

wales nord irland13

 

Yrke: Magiker. Dimitri Payet har virkelig stått fram det siste året og har kommet med noen herlige bidrag på det franske landslaget i 2016. I EM presterte han også å score hele 3 mål og 2 assister og var en av de viktigste offensive brikkene til Frankrike. Målet i åpningskampen mot Romania kan nytes igjen.. og igjen.. og igjen…

 

Zoo long Zlatan! Zlatan Ibrahimovic gikk høyt ut før mesterskapet, men vi kan vel trygt si at han ikke fikk sjansen til å levere. I tillegg droppet han bomben om at han gav seg som landslagspiller når Sverige var ferdig i EM. Det ble ett heller svakt mesterskap for det som mange regner som verdens tredje beste spiller bak Messi og Ronaldo. Det ble 0 mål for Zlatan og Sverige forsvant ut av EM etter gruppespillet..

italia sverige2

Ærbødig kårer jeg årets mål i EM til Xherdan Shaqiri sitt bidrag i 8dels finalen mellom Polen og Sveits. Dette skaffet Sveits uavgjort resultat, men straffekonken sendte dem dessverre ut av konkurransen. Dette målet kommer til å bli husket LENGE! Se målet her..

 

Østerrike var en av de største skuffelsene i Europamesterskapet etter å ha gjort rent bort i EM-kvalifiseringen, og kom med god form inn i mesterskapet. Men det ble hodet ut for de røde og hvite i gruppespillet og de er en av våre topp 5 skuffelser i EM.

østerrike ungarn14

Åttendelsfinalen serverte EMs kjedeligste kamp, det er ingen tvil om. Første skudd på mål mellom Portugal og Kroatia kom etter 117 minutter og det ble vinnermålet. Det ble også det eneste skuddet på mål i løpet av alle 120 minuttene..

Joakim Löw

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!