Mesterskap er julaften fordelt på en måned for alle fotball interesserte tv seere. Som Arne Scheie sa: ” For mye fotball på TV? Jeg sier som Sølve Grotmol; Det er for mange bøker på biblioteket også.” . Se alle mine artikler til EM her.

Spania:
De regjerende mesterne har kontroll over sine egne sjanser. Vinner de sin siste kamp mot Kroatia, så er de klar for kvartfinale. Det som spekuleres mest i nå er selvsagt at Spania og Kroatia med et lite håndtrykk kan gå videre sammen. Dersom oppgjøret deres ender uavgjort med 2-2 eller med flere mål, er begge lagene videre uansett hva Italia finner på mot Irland. Da vil Spania og Kroatia begge ha flere scorede mål internt enn italienerne. Ender kampen mot Kroatia 0-0, er Spania videre på bedre målforskjell enn kroatene. Blir det 1-1 så blir det de to lagene med størst seier over Irland som går videre. Spania er også videre med tap dersom Italia ikke slår Irland.

Kroatia:
Forutsetningene for kroatene er de samme som for Spania. Vinner de mot spanjolene er de videre. Spiller de uavgjort så blir det samme scenario som for Spania. De er også videre med tap dersom Italia avgir poeng mot Irland.