Mesterskap er julaften fordelt på en måned for alle fotball interesserte tv seere. Som Arne Scheie sa: ” For mye fotball på TV? Jeg sier som Sølve Grotmol; Det er for mange bøker på biblioteket også.” EM arrangeres i år i Polen og Ukraina, og starter 8 Juni klokken 18:00. Jeg vil i tiden fram mot EM start presentere flere innlegg om gruppene og lagene i EM. Se alle mine artikler til EM her.

 

GRUPPE D

De to beste lagene går videre til kvartfinale, der de møter de to best plasserte lagene fra gruppe C

Lagene i gruppe D:

  • Ukraina
  • Frankrike
  • Sverige
  • England

Gruppe D spilles slik:

11. juni 2012 19:00 Frankrike –  England     Arena Donbass, Donetsk
11. juni 2012 21:45 Ukraina – Sverige     Olyimpiyskiy, Kiev

15. juni 2012 19:00 Ukraina –  Frankrike     Arena Donbass, Donetsk
15. juni 2012 21:45 Sverige –  England     Olyimpiyskiy, Kiev

19. juni 2012 21:45 England –  Ukraina     Arena Donbass, Donetsk
19. juni 2012 21:45 Sverige –  Frankrike     Olyimpiyskiy, Kiev

UKRAINA
Ukraina er ett relativt ubeskrevet blad for fotballintresserte. Landet ble først selvstendig i 1990, men kvalifiserte seg til VMsluttspillet allerede i 2006. Denne gangen har de fått automatisk plass som en av to vertsnasjoner. Andriy Shevshenko har rukket å bli 35 år gammel, men er fremdeles en god spiller å ta hensyn til. Han ble lenge regnet som europas beste spiss, og har scoret over 100 mål for av milan i serie a i Italia.

FRANKRIKE
Det franske landslaget har en lang og innholdsrik historie med flere opp og nedturer. Ble Europamester på hjemmebane i 1984, og dominerte stort da det ble VM gull på hjemmebane i 1998, samt nytt EMgull i 2000. Har etter VM-sølvet 2006 falt noe bak de aller beste, men har ett nytt og spennende lag på gang nå. Karim Benzema hever sitt daglige brød i Real Madrid. Har så langt scoret 13 mål på sine 42 kamper for landslaget, og er bare 24 år gammel.

SVERIGE
Blågult gikk glipp av VM-slutspillet i 2010, men etter en sterk kvalifisering kom laget seg til EM i år. Svenskene har en lang og innholdsrik fotballhistorie med bl.a et VMsølv og to bronser. Beste Emplassering er en semifinale på hjemmebane i 1992. Når man snakker om Sverige kommer man ikke utenom Zlaran Ibrahimovic. Kanskje like mye kjent for det han gjør på banen, som det han gjør med kjeften. Zlatan er juvelen i det svenske landslaget, og hadde pr 1 mai spilt 75 kamper og scoret 29 mål.

ENGLAND
Oss Normenn har ett spesielt forhold til England og til engelsk fotball. Derfor blir alltid de engelske kampene fulgt med argusøyne, og det forventes alltid noe ekstra av det engelske landslaget, selv om det somoftest har endt med skuffelser. VM i 1966 er forsatt Englands eneste store triumf og landet ivrer etter mer sølvtøy. Kan absolutt være en outsider denne gangen (og). Joe Hart, den engelske burvokteren, har virkelig fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, og er nå ett udiskutabelt førstevalg som Englands keeper, og det til tross for at han bare er 25år.