Mesterskap er julaften fordelt på en måned for alle fotball interesserte tv seere. Som Arne Scheie sa: ” For mye fotball på TV? Jeg sier som Sølve Grotmol; Det er for mange bøker på biblioteket også.” EM arrangeres i år i Polen og Ukraina, og starter 8 Juni klokken 18:00. Jeg vil i tiden fram mot EM start presentere flere innlegg om gruppene og lagene i EM. Se alle mine artikler til EM her.

GRUPPE C

De to beste lagene går videre til kvartfinale, der de møter de to best plasserte lagene fra gruppe D

Lagene i gruppen

  • Spania
  • Italia
  • Irland
  • Kroatia

Kampene spilles slik:

10. juni 2012 18:00 Spania – Italia     PGE Arena Gdańsk, Gdańsk
10. juni 2012 20:45 Irland –  Kroatia     Stadion Miejski, Poznań

14. juni 2012 18:00 Italia – Kroatia     Stadion Miejski, Poznań
14. juni 2012 20:45 Spania –  Irland     PGE Arena Gdańsk, Gdańsk

18. juni 2012 20:45 Kroatia –  Spania     PGE Arena Gdańsk, Gdańsk
18. juni 2012 20:45 Italia– Irland     Stadion Miejski, Poznań

SPANIA
Den regjernede verdensmester OG europamester Spania kan selvfølgelig ikke avskrives før sommerens mesterskap og er naturligvis en av turneringens største favoritter. Kommer en et stjernespekket mannskap til Polen/ukraina og alt annet en finale blir netur for seiersvante spanjoler. Vanskelig å trekke fram bare en på Spanias landslag, men playmaker Andres Iniesta er vanskelig å komme utenom. Avgjorde VMfinalen i 2010. Har 5 ligagull og 3 championsleague titler med klubben han alltid har spilt for.

IRLAND
Irland er ENDELIG med igjen etter en heller uheldig avslutning på VMkvalifiseringen 2010 da Thierry Henry jukset Frankrike foran i Play-offen. Historisk sett har landslaget lite å vise til, men laget tok seg til kvartfinalen i VM 1990. En av de gode på Irland er kaptein Robbie Keane, som nok hadde sin beste tid i Tottenham trøyen. Spiller for tiden i LA galaxy, hvor han avslutter karrieren. Fikk sin debut som 18åring i 1988 mot Tsjekkia.

KROATIA
Som land ble Kroatia først selvstendig i 1991 og etter år med borgerkrig ble det også litt tid til fotball. Kroatia markerte seg tidlig med å ta VMbronse i 1988, men har for tiden slitt med å hevde seg nevneverdig. Landet har ingen meritter fra EM, men var i finalen i turneringen som/under Jugoslavia i 1960 og 1968. Tottenhams playmaker Luka Modric har vært en av Kroatias største stjerner i mange år tross sin unge alder (26 år). Så langt har det imidlertidig blitt få trofeer på Modric som har måtte nøye seg med å være med på en rekke såkalte «turneringens lag».

ITALIA
Den firedoble verdensmester italia har ikke lykkes i EM siden seieren i 1968. Laget var i finalen i 2000, men måtte gi tapt for Frankrike. I kvalifiseringen til årets EM var Italia uansett overlegne og det er ingen bombe om laget skulle gå helt til topps i dette jevne selskapet. Italias keeper og kaptien, Gianluigi Buffon, har rukket å bli 34år og er natulig nok en av lagets mest rutinerte spillere. Høydepunktet i landslagskarrieren kom selvfølgelig med VM i 2006 hvor Italia ble verdensmestre.