Mesterskap er julaften fordelt på en måned for alle fotball interesserte tv seere. Som Arne Scheie sa: ” For mye fotball på TV? Jeg sier som Sølve Grotmol; Det er for mange bøker på biblioteket også.” EM arrangeres i år i Polen og Ukraina, og starter 8 Juni klokken 18:00. Jeg vil i tiden fram mot EM start presentere flere innlegg om gruppene og lagene i EM. Se alle mine artikler til EM her.

GRUPPE B

På forhånd ble gruppe B regnet som «dødens gruppe». Her fant man Nederland og Tyskland med sølv og bronse fra forrige VM, samt med fokus på forrige EM; Sølvvinner Tyskland, og gruppevinnerne Nederland og Portugal. Dette var tredje EM på rad Nederland kom i gruppen med dette kallenavnet. De to beste lagene i gruppen går videre til kvartfinale og møter de to beste lagene fra gruppe A.

Lagene i gruppe B

  •  Nederland
  • Danmark
  • Tyskland
  • Portugal

Kampene spilles slik:

9. juni 2012 19:00 Nederland –  Danmark     Stadion Metalist, Kharkov
9. juni 2012 21:45 Tyskland –  Portugal     Arena Lviv, Liv

13. juni 2012 19:00 Danmark –  Portugal     Arena Lviv, Liv
13. juni 2012 21:45 Nederland – Tyskland     Stadion Metalist, Kharkov

17. juni 2012 21:45 Portugal – Nederland     Stadion Metalist, Kharkov
17. juni 2012 21:45 Danmark –  Tyskland     Arena Lviv, Liv

NEDERLAND
Vm finalisten fra 2010 er tilbake i ett nytt mesterskap og igjen siktes det mot finale. Hollenderene sikret gulle i 1988, men har verken før eller etter vært i finalen i et EM. Profilen i den nederlanske laget er uten tvil spissen Robin Van Persie, som ble kåret til årets spiller i England. Har spilt 60 kamper og har 25 mål på landslaget

DANMARK
De røde og hvite stod for en av tidenes største overakelser da landet kom inn som reserve og sikrer seg EM tittelen i 1992. Dagens lag er jevnt og solid og vil sikkert slå godt fra seg igjen, men en ny EM tittel virker kanskje litt fjern? Spiss å se opp for i dette laget, er tidligere Arsenalspiller Niklas Bendtner. Den 195 høye hodespesialisten står også for tidenes yngste debut på landslaget.

PORTUGAL
Det har alltid vært nesten med Portugal som også i nyere tid har mtte se storebror Spania hakket foran seg også på fotballkartet. Portugals største triumf er VMbronsen i 1966, men etter legenden Eusebios tid har det blitt lite å juble for. Sølv, men på mange måter tapt EMgull på hjemmebane i 2004. Har et sterkt mannskap og enkelte stjerner kan heve dette laget til en god plassering under sommerens EM. En spiller det er naturlig å trekke fram blandt stjerene her er Christiano Ronaldo. Spilleres som Manchester United gjorde kjent, er også lagets kaptein. Er regnes blandt mange, sammen med Messi, som verdens beste fotballspiller. Spilt 88 kamper med flagget på brystet og scoret 32 mål.

TYSKLAND
Få kan vise til en like lang liste med meritter på fotballbanen som tysklands landslag. I tillegg til tre gull både i vm og em har tyskerene og flere sølv og bronsemedaljer samt at de har vi en rekke semifinaler i alle mesterskap. Blir også denne gangen en av favorittene. En av de trofaste på topp er Miroslav Klose. Har på sine 114 kamper, banket inn 63 mål. Ble toooscorer i 2006 med 6 mål og nr 2 i 2002 med 5 mål. Scoret også 4 i 2010 og dermed neste best i VMS HISTORIE! Siste mesterskap for tyskeren..