Eliteserien nærmer seg med stormskritt og i noen dager nå fremover skal jeg komme med mitt tips om hvem som havner hvor, hvem som blir nøkkelspiller for hvert lag og hvem som man bør holde et ekstra øye med fra hver klubb. 

Denne første delen tar vi plassene fra 16 til 12 å ser hvem som rykker rett ned og hvem som kjemper om i bunnstriden.

16 plass: Sandefjord

Lars Bohinen har vært i Eliteserien før med Sandefjord men da gikk det som jeg tror det gjør nå også, rett ned igjen. Sandefjord er kjent for å kjøre 3-5-2 noe som er uvanlig i Norge.

Nøkkelspilleren for Sandefjord i år blir Alexander Gabrielsen som må jobbe for å holde tett bakover for et Sandefjord lag som allerede har sluppet inn en del mål i treningskampene.

Den spilleren som blir spennede å følge i Sandefjord blir 19 år gamle Håkon Lorentzen som har fortid i Brann.

15 plass: Sogndal

Jeg sitter med en følelse at Sogndal kommer til å få en tøff sesong. Ikke funnet helt formen de siste treningskampene.

Nøkkelspiller for Sogndal blir Henrik Furebotn som den eldste spilleren på 31 år i et ungt lag, må stå frem som en leder og hjelpe til med sin rutine.

Chidiebere Nwakali som spilleren å følge i Sogndal. Nwakali spilte for Start i fjor og jeg tror han tar nivået enda bedre denne sesongen.

14 plass: Kristiansund BK

Det kan gå alle veier for Kristiansund denne sesongen. Enten kommer dem til å overraske å havne høyere opp eller havne helt nederst eller som jeg tror på Kvalik. Det er et veldig spennende lag, men tror erfaring fra øverste nivå vil avgjøre her.

Pål Erik Ulvestad vil bli en meget viktig spiller for Kristiansund denne med erfaring fra Molde og Hønefoss når de var i Eliteserien.

Spilleren å se opp for er kjent for mange allerede, men Kamer Qaka kommer til å ta steget opp og bli en av de bedre spillerne i Kristiansund og kanskje Eliteserien i år.

13 plass: Stabæk

Stabæk klarte seg med et nødskrik i fjor og vil slite i år også. Med en ganske ung spillerstall blir det tøft. Men en del av ungguttene har allerede erfaring fra øverste nivå og det tror jeg vil redde dem.

Ohi Omoijuanfo blir nøkkelspilleren for Stabæk i år. Det var også han som reddet Bærums klubben i fjor.

En spiller som har vært i Stabæk en stund, Daniel Granli blir spilleren jeg tror vil vokse mest i Stabæk denne sesongen.

Plass 12: Tromsø

Enda et ungt lag som kommer til å kjempe i bunnstriden. Tromsø har ikke vært klart å klatre oppover de siste par årene etter comebacket i 2015.

Er Gjermund Åsen i form, så blir han spilleren som må holde liv i Tromsø om de skal holde plassen.

Ulrik Yttergård Jenssen blir en meget spennende spiller å følge fremover for Tromsø fremover. På sitt beste er han vel en av de beste i Eliteserien.

Da var de plassene ute og neste gruppe som blir fra 11 til 8 plass kommer fredag. 

SHARE
Previous articleStåle Solbakken er årets trener i Danmark!
Next articleOversikt over helgens Tv-fotball
Christoffer Karlsen
Mitt navn er da Christoffer Karlsen, er 25 år og bor i Fredrikstad. Ser på meg selv som en blid og utadvendt person. Prøver å få med meg så mye som mulig av fotball og kan sitte å se på fotball i timesvis uten å bli lei. Har jo 2 favorittlag i Arsenal og Vålerenga, men har også noen lag rundt omkring som Exeter City i Football League 2 og SexyPoxyt på nivå 4 i Finland Twitter: @Fotball_Nerden

1 COMMENT

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!