Gårsdagens Champions League kamp mellom Manchester United og Real Madrid ble avgjort på litt merkelig vis. 1-1 fra første kampen, og United går opp i ledelsen på ett selvmål. Så blir Nani utvist og Real tar over kampen og vinner tilslutt 1-2, 2-3 sammenlagt  United-supporteren mener at dommeren gav bort seieren til Real, men var det virkelig så gale?

Det finnes mange synsvinkler og mange meninger, men de aller fleste er nok enig om at Nani sin utvisning i går var noe streng. Men er den virkelig så hårreisende som den generelle United-supporteren skal ha det til? Fakta er at en fot i den høyden er svært farlig i fotball, og handling straffes ikke bare etter om spilleren «treffer» eller ikke. F.eks så står det i reglene om at slag, spenn eller FORSØK på dette skal straffes. I like ledes så straffes farlige taklinger selv om de ikke treffer motspiller. Dette ser vi spesielt når spillere går inn med strak fot og treffer ball, men får frispark mot seg uansett.

Nani treffer motspiller i en høyde som er svært farlig og gjør seg skyldig i minst gult kort. At det er rødt synes jeg er veldig strengt, men dog ikke uvanlig slik United supporteren vil ha det til. Gir her 2 eksempler:

Pass deg ellers kommer Collina og tar deg..

Er vel heller ingen tvil om at dette blir utslagsgivende for kampen, da Real tar over etter denne hendelsen. En stund etterpå kjemper de inn raske mål og rir de ut kampen. Men det er også flere situasjoner i kampen som kan bli avgjørende. Ett par straffesituasjoner begge veier, og her tar jeg spesielt tak i situasjonen hvor Rafael redder på streken med hånden. Dette er i min mening rødt kort og straffe til Real, da Rafel gjør seg stor og redder ett mål med armen (unaturlig posisjon).

Her kan du lese tidligere toppdommer Graham Poll sin mening, som poengterer akkurat det samme som meg: DAILY MAIL

Så på generelt basis kan man da gjerne si at United fortjente å avslutte kampen med 10 mann, og kanskje man kan gå så langt å si at det blir litt «even steven» når Nani blir utvist istedenfor Rafael, med tanke også på hvor stor sjanse en straffe er. Selvfølgelig kan man diskutere i det uendelige om tidspunktet på utvisningen, om situasjonen med Rafael hadde kommet om Nani hadde blitt utvist osv men det blir jo bare synsing uansett.

Uansett så var det en artig kamp å se, selv om det er kjedelig at dommeren blir fokus når to slike store lag møtes. Helt på slutten skal jeg komme med en liten morsomhet som er en gjenganger på nettet i dag.