Gled dere folkens! Denne sommeren arrangeres det to EM og det er norske medaljemuligheter i begge mesterskapene!

Vi starter med U-19 EM for jentene som arrangeres i Tsjekkia. De norske jentene har havnet i en knallhard gruppe og 27. juni starter mesterskapet med kamp mot England klokka 17.30. 30. juni klokka 15 er Tyskland motstander og siste gruppekampen er mot svenskene 3. juli klokka 20. Mulighetene for en semifinaleplass og en finale er store. NRK sender alle kampene direkte og mesterskapet er perfekt oppladning til EM i England. Eventuell semifinale spilles 6. juli og finalen 9. juli.

Så sommerens virkelige høydepunkt. EM arrangeres i England 6. juli til 31. juli. Åpningskampen spilles på Old Trafford 6. juli der England tar i mot Østerrike.

Dagen etter åpner de norske jentene sitt mesterskap klokka 21 mot Nord-Irland i Southampton. Norge har ingen enkel åpning. Dette er nordirenes første EM men de stiller sterkt med profiler som spiller i den engelske ligaen. Forventer en tøff kamp som kan gå begge veier.

11. juli er det de engelske vertene som står for tur. Kampen spilles i Brighton klokka 21. Dette ser jeg på som en rein bonuskamp der alt kan skje. Som vanlig i mesterskap har engelske lag presset på seg og det kan fort slå ut i en norsk seier her.

15. juli er det avgjørende kamp mot Østerrike. Et land som debuterte i EM i 2017 og tok seg helt til semifinalen. Forventer nok en tøff kamp der jentene må prestere. Dette er ikke en kamp hvor man som norsk seer bare skal forvente tre poeng. Samtlige lag i gruppa kan gå videre. Regner med at de norske jentene må ha minst seks poeng for å nå en kvartfinale.

Funfact om denne gruppa. Når England møter Nord-Irland spilles «God save the queen» to ganger. Nordirene har nemlig ikke noe egen nasjonalsang.

NRK og TV2 deler mesterskapet og sender nesten alle gruppekampene samt cupspillet.

Vi går for to gull denne sommeren og synger høyt Alt for Norge!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!