Mitt forhold til fotball på tv skjøt for alvor fart tidlig på 90 tallet. Veldig tidlig på 90 tallet for å være spesifikk, nemlig under VM i Italia i 1990. Før dette var stort sett alle fotballspillere kun bilder i aviser, klistremerkebøker med mer.

Før dette ble egne meninger om spillere byttet om med hvor sterke skribenten presenterte de. Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg vokste opp som enslig Tottenham supporter. Ingen voksen rundt meg som kunne fortelle meg historier om Jimmy Greaves eller Steve Perryman, eller om Uefacup triumfen i 1984. Hvordan jeg ble Tottenham supporter er en helt annen historie.

Altså fra sommeren i 90 begynte jeg å få øynene opp for fotball på tv, og da ble plutselig bilder av spillere omgjort til 3D versjoner i hodet mitt. Fra og med denne tid begynte jeg å få mer egne meninger om spillere, fordi du kunne evaluere dem selv. Selvfølgelig fremdeles sterkt påvirket av media.

Jeg har derfor satt sammen det Tottenham laget som er min beste fra de siste 20 årene, basert på dårlig hukommelse og sterkt påvirket av media fram til slutten av 90tallet. Jeg har selvfølgelig brukt en klassisk 4-4-2 formasjon som var min formasjon i alle typer managerspill på den tiden.

KEEPER

Erik Thorstvedt. –Ingen over, ingen under. Norges beste keeper i min levetid, og en av grunnene til at jeg ble Tottenhamsupporter. Det herlige med en Normann i England er jo også at klubben da fikk stor mediedekning i Norge, som igjen også er noe av grunnen til at mitt hjerte er liljehvitt.

FORSVAR

Stephen Carr – Det jeg mener er den beste høyrebacken ”i min tid”. Stephen har nå rukket å bli 36 år, og spiller fremdeles fotball på toppnivå i Birmingham. Han var ett produkt av Tottenhams egen ungdomsavdeling og fikk sin debut 29 september 1993. Det ble hele 226 kamper for alaget mellom 1993 og 2004, med 7 mål, før turen gikk videre til Newcastle. Fram til 2007 fikk han også 44 kamper for det Irske landslaget.

Ledley King – Ledley Brenton King er ett selvskrevet valg etter alle årene i Tottenham. Ledley hadde kun 1 klubb i sin karriere, som dessverre endte litt for tidlig i sommer. Ledley fikk sin debut mai 1999 og fram til han avsluttet karrieren i sommer fikk han 264 kamper og 10 mål for de liljehvite. Han fikk og 21 kamper og 2 mål for det Engelske landslaget. Begge disse tallene hadde vært mye større hadde ikke det vært for Ledley sin kroniske kne problematikk som gjorde at han var skadet store deler av sesongene, og kun spille 1 kamp i uken på slutten.

Michael Dawson – Er ikke flust med spillere å velge mellom på plassen ved siden av Ledley King. Her kunne plassen likeså godt til Chris Perry eller Younes Kaboul. Forsvarsspillere har ikke vært Tottenham sin sterke side de siste 20 årene. Dawson kom til Tottenham i 2005 og har 176 kamper for klubben, 6 mål og 4 kamper for det Engelske landslaget fra 2010.

Kyle Walker – Kanskje det beste talentet i Tottenham om dagen. Kom til Tottenham i 2009 fra Sheffield United. Har vært på lån til Sheffield United, QPR og Aston Villa før han fikk sitt store gjennombrudd i fjor. Gjorde seg så bemerket at han har fra og med i fjor fått 4 kamper for det Engelske landslaget. Kyle Walker er bare 22 år gammel, og har mange mange år foran seg.

MIDTBANE

Gareth Bale – Gareth Frank Bale er ett produkt av ungdomsakademiet til Southampton. I 2007 gikk han til Tottenham og har siden den gang fått 120 ligakamper og scoret 23 mål. Han fikk sin debut for Wales sitt landslag tilbake i 2006 og har 38 kamper/9 mål i en alder av 23. Gareth er kjent for sin ekstreme fart, gode innleggsfot, fantastisk venstrefot generelt og eksepsjonelle fysiske kvaliteter.

Luka Modric – Den lille kroat. Kom til Tottenham i 2008 og fikk 127kamper/13 mål for klubben før han i sommer forlot oss til fordel for Real madrid. Den lille playmakeren, lå dypt på banen og styrte spillet med sin gode fot, gode blikk, gode pasninger, hurtige vendinger og gode tilrettelegger.

Darren Anderton – Også kalt ’sicknote’ pga sin enorme skadeproblematikk. Ble lenge ansett som Englands største talent, men pga skader slo ikke Darren gjennom slik man trodde. Det ble 299 kamper for Tottenham og 34 mål mellom 1992 og 2004, noe som kunne ha blitt mye mer hadde ikke det vært for alle skadene. Fikk 30 kamper for det Engelske landslaget og scorte 7 mål.

David Ginola – En fantastisk ving som herjet i Premier League allerede fra 1995. I 1997 kom han til Totteham og fikk 100 kamper i den hvite drakten før han i 2000 flyttet videre til Aston Villa. Han fikk totalt 17 kamper/3 mål for det Franske landslaget.

ANGREP

Gary Lineker – Selv om jeg ikke fikk sett så mye Gary Lineker så mye i live action, framstår han som kanskje den beste spilleren, hvertfall den beste spissen de siste 20 årene. Gary er kanskje den største grunnen for at jeg ble Tottenhamsupporter. Min helt!

Jörgen Klinsmann – En fantastisk spiller, som dessverre var for liten tid i Tottenham. Kom tilbake for å avslutte karrieren i Tottenham i 1997 (som endte i 1998). Etter 1 fantastisk sesong i 1994/95 gikk turen til Bayer Munchen og Sampdoria.

INNBYTTERE

Ian Walker – Ian Walker fikk 312 kamper for Tottenham mellom 1989 og 2001, og var Tottenham sitt soleklare førstevalg etter Erik Thorstvedt. Ian Walker fikk 1 kamp for det Engelske

 

Benoît Assou-Ekotto – Sansynligvis den beste venstrebacken tottenham har hatt i min tid, men ble dunket ut av laget mitt over da jeg jukset og kjørte to høyebacker.. Kom til Tottenham I 2006 og har spilt 144 kamper på backen. Har også fått 17 kamper for det Kamerunske landslaget

Gary Mabutt – Legenden spilte mellom 1982 og 1998 og fikk 482 kamper for klubben, og 27 mål. Kunne bekle forsvarsroller samt midtbaneroller, og spilte på slutten på defensiv midtbane. Vant Uefacupen med Tottenham i 1984 og Facupen i 1991.

Teddy Sheringham – Spilte I 2 perioder I Tottenham. Først 1992-1997 hvor han spilte 166 kamper og scorte 76 mål, og så fra 2001-2003 hvor han spilte 70 kamper og puttet 22 gåller. Den notoriske målscoreren fikk 51 kamper for det Engelske landslaget og puttet 11 mål.

 

Tillegg: Svik på linje med Lance Armstrong diskvalifisereres automatisk.