Ole Gunnar Solskjærs Cardiff har ingen enkel oppgave foran seg på å snu den vonde trenden og redde plassen i Premier League. Nordmannen var selv en nådeløs avslutter, men waliserne scorer ikke nok mål, samt at de slipper inn altfor mange mål bakover – det er to av hovedproblemene deres som vil se dem rykke ned.

 Det er enkel matematikk. Scorer du ikke nok mål og kombinerer det med å slippe inn for mange mål, da er sjansene dine små. Anno sesongen 2013/14 – Cardiffs første i Premier League, er det problemet.

Spillemessig bra

Bilde: Flickr
Bilde: Flickr

Det er derimot flere problemer i Cardiff. De har i februar og mars hatt en del gode spillemessige kamper, men de har ikke fått med seg poengene de trenger for å overleve. Det var fasiten etter bortekampene mot Tottenham og Everton, samt i deler av Liverpool-kampen hjemme på Cardiff City Stadium. Da er oddsen liten for at de redder plassen, spesielt når de har tre poeng opp til sikker plass med én kamp mer spilt.

I alle de tre kampene, som det på forhånd ikke var forventet at de skulle ta poeng, spilte de god fotball og hadde en plan som lenge så ut til å virke. Selv Liverpool, som kjemper om ligatittelen og kun uken før hadde ydmyket Manchester United på Old Trafford, var i knestående i perioder mot Cardiff, men tilslutt var kvaliteten i Merseysiderne for stor til at Cardiff kunne holde unna, og det ble tap tross tre nettkjenninger for Solskjærs menn.

Cardiff har kun scoret 26 mål på de 31 kampene denne sesongen, samtidig som at de har sluppet inn 54 mål – noe som er nest flest av alle.

Det betyr trøbbel. Kun Crystal Palace har scoret mindre enn dem, men etter Tony Pulis’ inntog i klubben har de tettet igjen bakover, og etter at de så fortapte ut i høst under Ian Holloway, har Pulis tatt dem over streken, og de har en god sjanse på å overleve denne sesongen.

3-6 tapet reflekterte sesongen

Kampen mot Liverpool oppsummerte i grunn hele Cardiffs sesong i løpet av 90 minutter. Den første omgangen var de meget gode, de presset Liverpool til å gjøre feil og utnyttet mellomrommene i Liverpools forsvar. De scoret to mål, og så lenge solide ut både offensivt og defensivt. Effektive var de også.

Men så snudde det i andre omgang. De var uheldige som gikk inn til pause med 2-2, men i andre omgang raknet det fullstendig. Avstandene mellom backfemmeren ble for store, de slurvet i angrep og hang ikke med da Liverpool skrudde opp tempoet på kontringene.

En-touch-spillet til Liverpool, samt viljen, styrken og hurtigheten til enkeltspillere ble for mye for Cardiff, og de så igjen ut som et Championship-lag. Andre omgangen tapte de 4-1, men de kunne fort tapt den mer, de hang rett og slett ikke med etter at Liverpool gikk i ledelsen 3-2.

Selvsagt er det ikke Solskjærs feil dersom Cardiff rykker ned, trøbbelet var allerede godt grodd inn i laget da han tok over, men hans signeringer i januar har ikke hatt den effekten nordmannen håpet på.

1 COMMENT

Comments are closed.