Snart ruller toppfotballen i Europa igang igjen. Her er en liten spådom over de regjerende mesterne fra de fem største ligaene sine kommende sesonger:

JUVENTUS

allegri-0

Trolig har ingen av de andre toppligaene en større forhåndsfavoritt enn den italienske. Juventus har dominert Serie A de siste fire årene, og har vunnet mer eller mindre komfortabelt alle årene. Trener Masimilliano Allegris første år bak roret var selvfølgelig preget av ei skute Antonio Conte startet noen år tidligere, men det var utvilsomt en imponerende fjorsesong av Den Gamle Dame. De vant Serie A, Coppa Italia og tok seg til Mesterligafinalen, en bragd Conte aldri klarte. Juventus har siden i fjor gitt slipp på stjernespiss Carlos Tevez, midtbanekriger Arturo Vidal og legenden Andrea Pirlo – tre svært viktige brikker i førsteelleveren. De har til gjengjeld styrket stallen med unge, lovende spillere som bla. Simone Zaza og Paulo Dybala, og de etablerte stjernene Mario Mandzukic og Sami Khedira. Fjorårets sølvvinnere Roma er tvilsomt en reel utfordrer til Scudettoen, og Juventus kommer (på papiret vel og merke) til dekket bord i den kommende Serie A sesongen.

BARCELONA

Messi-is-not-happy-with-Luis-Enrique-options-as-Barcelona-manager

Barcelona vant den store troikaen av trofeer i fjor med La Liga, Copa del Rey og Mesterligaen. Trener Luis Enriques debutsesong var mildt sagt imponerende, og de angriper den kommende sesongen som favoritter til å vinne serien. Bare det faktum at Luis Suarez får en fullstendig sesong for Blaugrana er god nok grunn for motstanderne og frykte dem ytterligere. Deres forevige rival Real Madrid har gitt nyansatte Rafael Benitez ansvaret for å gjenvinne La Liga trofeet, noe jeg antar de færreste har ordentlig tro på – jeg gir Rafa toppen ett år i ledelse av ”kongens lag”. Atlético Madrid, den andre åpenbare utforderen, har solgt sin beste spiller (Arda Turan) til nettopp Barcelona, og virker å ha et stykke opp til 2013-14 sesongens triumf (16 poeng skilte dem og Barcelona på første plass). Barcelona har for øvrig også hentet Sevillas Aleix Vidal, midtbanespilleren hadde en glimrende fjorsesong for Europa League vinneren.

CHELSEA

290A11BF00000578-3095077-image-m-223_1432484501140

Jose Mourinho kaller sine nærmeste utfordrere (Arsenal, Manchester United og Manchester City) kjøpelag, og uskyldiggjør Chelseas milliardærpenger det siste tiåret. Chelsea vant PL-gullet med åtte poeng i fjor og virker relativt komfortable med favorittstempelet i år. Sett bort fra noen hjemvendte lån (bla. Nathan Aké, Victor Moses og Mohamed Salah) er de foreløpig eneste forsterkningene de har gjort det å hente målvakt Asmir Begovic som andrevalg, og Manchester United floppen Radamel Falcao på lån. Chelsea kommer trolig til å stille med den samme førsteelleveren som i fjor, og vil etter alle lystegn vise seg svært sterke i den kommende sesongen. Mourinhos vinnermentalitet kommer også til å handle ekstra sterkt om å vinne Mesterligaen med sitt elskede Chelsea – noe han og Chelsea muligens kan komme til å prioritere foran den hjemlige ligaen om tingene utarter seg slik.

PARIS SAINT-GERMAIN

Zlatan-Ibrahimovic-PSG

Det franske hovedstadslaget har siden storsatsningen vunnet Ligue 1 tre år på rad og stiller til 2015-16 sesongen som selvskrevne favoritter. I skrivende stund venter supporterne på stjernespiller Angel Di Maria som kan forsterke lagets angrepsskyts. Stjernen over alle stjerner i fransk klubbfotball, Zlatan Ibrahimovic, er muligens inn i sin siste sesong som PSG-spiller, og ønsker nok å vise seg fra sin beste side – hans kaliber har vært, og kan igjen, være tungen på vektskålen som gjør at pariserlaget vinner serien. Trener Laurent Blanc vant The Double i fjor, og håper nok å kunne ta laget enda nærmere en Europacuptriumf i den kommende sesongen – noe som trolig krever en signering eller to (nevnte Di Maria). Utfordrerne Lyon, Monaco og Marseille var alle for variable i fjor og må høyne nivået et knepp eller to om de skal vinne gullet.

BAYERN MUNCHEN

Bayern-Munich-15-16-Away-Kit

Tysk fotballs lokomotiv Bayern München dundrer videre. Jürgen Klopps Borussia Dortmund var et forfriskende og imponerende innslag i Bundesliga da de vant serien to år på rad (2010-11 og 2011-12 sesongen), noe Die Bayern mistet tålmodigheten over. Siden den gang har det sørtyske storlaget knust all motstand på sin vei under henholdsvis Jupp Heynckes (2011-2013) og Pep Guardiolas (2013-) ledelse. Laget er forsterket med søramerikanerne Arturo Vidal og Douglas Costa, og har avskjediget bla. publikumsfavoritt Bastian Schweinsteiger. Er det noe som kan felle laget er det metthet på suksess, noe som også gjelder de øvrig nevnte regjerende mesterne. Mange tror nok at det settes krav til at Guardiolas menn skal ta hjem Mesterligatrofeet i år, noe som vil kreve en ytterligere perfeksjonering av den tidligere Barcelona trenerens komplekse taktikkerier.

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!