La oss slå det fast. Det blir ikke ordentlig VM i fotball uten noen søramerikanske lag. Brasil, Argentina og Uruguay har satt sitt preg på fotballens VM-historie, og de har tidvis også vært      en underdog som har gledet mange fotballhjerter ved å slå en eller flere av favorittene i løpet av de innledende rundene.

Det er selvfølgelig også ok med Tyskland, Italia og Nederland, men vi snakker ikke om VERDENSmesterskap før de latinske kunstnerne har begynt å trille ball.

Fire lag er sikret plass fra Sør-Amerika

Gruppespillet fra Sør-Amerika omfatter 10 land, som møter hverandre både hjemme og      borte. De fire første er direkte kvalifisert til VM. Nummer fem får møte et lag fra Nord/Mellom-Amerika, Asia eller Oseania for play-off om den      siste ledige plassen.

Ved litt over halvspilt serie ser det ut som Argentina og Brasil allerede er sikret. Brasil leder med 31 poeng. Deretter kommer Argentina med 25 poeng. Begge står foreløpig uten tap.

Hva med «de andre»?

At vi ser Brasil og Argentina i det kommende VM er vel som forventet. Derimot knytter det seg stor spenning til hvilke av de øvrige lagene som vil kjempe sammen med      verdensstjernene og gi latinsk underholdning på fotballbanen.

På en foreløpig tredjeplass har vi lille Ecuador med 17 poeng, tett fulgt av Colombia og Uruguay som begge har 16 poeng.

Utenom disse er det vel bare Chile med 13 poeng som anses å ha en sjanse.

Neste runde i kvalifiseringen: 11.november

I denne thrilleren som ruller videre 11.november er det grunn til å vente lag som er rede til å gi alt. Forstyrrende restriksjoner som følge av pandemiene har nå letnet, og spillerne kan konsentrere seg om det dette dreier seg om, nemlig fotball.

Vi vil neppe få en avklaring på hvem som går videre i denne runden, tvert imot er det store sjanser for at spenningen øker ytterligere.

Ecuador mot Venezuela

Tabelltreer Ecuador møter tabelljumboen Venezuela i den første kampen denne dagen. Bortelagets store problemer på alle fronter borger for at beste oddstips går til hjemmelaget her.

Med mange immigranter fra Venezuela og gjestearbeidere i Ecuador forventes det imidlertid at hjemmelaget møter motstand på tribunen. Når man nå endelig kan fylle opp stadio igjen, er det ventet at alle som      har råd til billetten vil stille opp for å støtte hjemlandet sitt. Det kan hende det vil gi et utslag.

Paraguay og Chile

Den andre kampen vil nok ha et større spenningsnivå. Ettersom det fortsatt er en del kamper igjen, vil nok verken Paraguay på 12 poeng eller Chile på 13 poeng ha gitt opp håpet om      en reise til Qatar.

Paraguay gikk på en smell mot Bolivia med et tap på 4-0 i siste kamp. Det tyder nok på at formen ikke er helt på topp. De må dermed overlate favorittstempelet til bortelaget som vant 3-0 mot Venezuela i sin forrige kamp.

Brasil møter Colombia

Colombia reiser til Brasil for å møte tabell-eneren. Brasilianerne er ubeseirede til nå, og vil nok føle seg ganske sikre på også å slå Colombia.

Men det er i slike tilfeller det mange ganger slår andre veien. Kan colombianerne overraske med en seier     ? De har tross alt en VM-plass å spille for.

Peru og Bolivia spiller mot hverandre

Andesfjellenes ørner barker i hop i Perus hovedstad Lima. Normalt ville dette være en grei match for de rødkledde peruanerne.

Men akkurat nå ligger faktisk Bolivia foran dem på tabellen. Og de slo altså Paraguay med 4-0 i siste kamp. Peru på sin side tapte som ventet med 0-1 mot Argentina. Dette kan være et ganske åpent oppgjør.

Klassikeren Uruguay og Argentina

Dagen etter, 12.november, er det to tidligere VM-vinnere som skal spille mot hverandre. Det er to gode naboer som ikke desto mindre er kjent for knallhard rivalisering.

De siste resultatene gir et markert favorittstempel til Argentinerne. Men ut fra tidligere oppgjør, vet de i Buenos Aires at de aldri bør undervurdere naboene på den andre siden av elven. Kan det bli uavgjort?

Slik gikk det i VM i 2018

I VM i Russland i 2018 stilte Brasil, Argentina, Uruguay, Colombia og Peru på vegne av det Søramerikanske kontinentet.

Det ble ikke den store suksessen dette året, til tross for to gruppeseire, til Colombia og Brasil i de innledende rundene. Peru ble slått ut i gruppespillet, Argentina og Colombia kom til åttendedelsfinalen, mens Uruguay og Brasil ble slått ut i kvartfinalene.

Mange tror at pendelen vil svinge tilbake i neste års VM i Qatar. Vil vi igjen oppleve feiende Samba-fotball, tangosteg på banen og vill salsa på tribunene? Den som har ny flatskjerm og oppdatert kabel-tv vil se.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!