Manchester United brukte januarvinduet godt og knuste sin egen overgangsrekord med signeringen av Juan Mata fra Chelsea. Nå som spanjolen er klar for klubben, hva kan han gjøre for å snu den vonde trenden på Old Trafford?

 Man trenger ikke se på statistikker for å se at Juan Mata er en strålende fotballspiller, og bare 25 år gammel har han fortsatt de beste årene foran seg på banen, trolig i Manchester United.

Juan Mata
Juan Mata

Manchester United har slitt voldsomt denne sesongen, men manager David Moyes vil håpe at nykommeren vil tilføre laget noe ekstra, som kanskje kan snu de regjerende seriemesternes sesong.

Mata har alle forutsetninger for å gjøre klare å innfri forventningene til ham. Han er teknisk briljant, kan score mål, han sette opp medspillerne i scoringsposisjoner og han er kjent med Premier League.

Det er ikke uten grunn at han ble kåret til Chelseas beste spiller de to foregående sesongene, og det faktum at Jose Mourinho ikke fant en plass til ham på Chelsea-laget denne sesongen er for mange forunderlig.

Et problem, om man kan kalle det det, med Mata i Manchester United er at fotballekspertene er usikre på hvor teknikeren skal spille. Han er best i 10er rollen bak spissen, men der har Wayne Rooney klippekort når han er skadefri. Han kan også spille på kanten i en 4-2-3-1 formasjon, noe som i så fall vil bety et formasjonsskifte i Manchester United.

Til nå har Moyes vært en flittig bruker av den klassiske 4-4-2 formasjonen eller den alternative 4-4-1-1 formasjonen, med Rooney som møtende spiss.

Det er ingen tvil om at Mata tar med seg en hel masse kvalitet når han flytter fra London til Manchester, noe Mesut Özil også gjorde da han byttet ut Real Madrid til fordel for Arsenal.

De to er ganske like i spillestilen, og begge har en solid prislapp å forsvare. Özil har til dels klart det på banen, men det tyskeren har gjort for Arsenal er å skape en positiv atmosfære og en tro i laget. Det vil Mata også gjøre med Manchester United før han engang har spilt et sekund for rødtrøyene.

Oddsen på at Manchester United tar fjerdeplassen denne sesongen falt betraktelig det sekundet det ble klart at Mata var på vei inn portene på Old Trafford, naturlig nok.

Han er en kvalitetsspiller som vil heve laget betraktelig, men han vil absolutt ikke løse alle problemene klubben har hatt denne sesongen. Fortsatt gjenstår det et par forsvarsspillere og en sentral midtbanespiller.

Det Mata representerer er allikevel ambisjoner fra Moyes og klubben. Han representerer vilje og er også et bevis på at Manchester United fortsatt kan tiltrekke seg de beste spillerne i verden. For hvorfor skulle de ikke det? Som vi alle vet, men mange stadig glemmer; de er fortsatt regjerende Premier League-mestere.

For Premier League-tips kan du klikke deg inn på bet365 sine hjemmesider eller på en av de foregående linkene.