Ja, snakker selvfølgelig om Huseklepp. ”For det kan bare Huseklepp, og bare bare han..” Ruget i går, ihvertfall hos meg. Endelig er Bergens store sønn, eneste Bergenser på landslaget, tilbake hvor han hører hjemme: I Brann og i Bergen!

Husklepp ble før helgen endelig klar for Bergen og Brann igjen, etter mindre suksessfulle opphold i Bari og Portsmouth (med utlån til Birmingham). Erik har vært borte  i 1,5 år, men er nå tilbake og har signert 4,5 laaaange år med Brann.

I går kom Re-debuten, og vi så allerede konturene av nye brann! Det ble 4-0 seier til Brann på bortebane mot svake Stabæk..

For dette skjedde:

  • Huseklepp løp og strekte forsvaret til Stabæk. Dette gjorde jobben til Ojo, mye lettere, og han fikk mer spillerom. Ojo som så langt i sesongen har vært Brann sin fremste mann og vært konstant pakket inn av minimum 2 forsvarere.
  • Plutselig hadde Ojo en som gikk på stusspasningene hans, og som for øvrig resulterte direkte i ett mål.
  • Ojo kunne trekke seg lengre ned på banen, for å heade/motta ballen, for så å slippe å løpe som en galen mann fordi han måtte ta igjen sin egen stussheading.
  • Huseklepp spilte langt fra noen super kamp, og man kunne se på touchen at han var langt i fra noen superform. Men bidraget hans i Brann offensive spill var ett eneste stort lyspunkt.
  • Husklepp scorte ett nydelig mål.
  • Husklepp hadde assist
  • Huseklepp spilte en NYDELIG pasning til Bentley som kom igjen alene med keeper og desverre bommet..
  • Entusiasmen som Huseklepp bringer med seg til det Bergenske folket, kan skape flere på tribunen og mer trøkk på hjemmekampene.

Nå skal de legges til at Stabæk ikke var den aller beste motstanderen å måle krefter med, med sine skarve 7 poeng på tabellen. Det Stabæk viste offensivt var så dårlig at man kunne mistenke kampen for å ha vært fikset. Det kan og legges til at kampen sansynligvis ikke var en ”0-4” kamp, og at Brann fikk bra uttelling på sjansene sine.

Men lyspunktet er at dette var en skritt i riktig retning, og man kan begynne å se en endring og Brann sin offensive spillestil. Og en 4-0 seier til Brann takker jeg aldri nei til.. 😀