Jeg er et enkelt menneske. Jeg er glad i fotball, øl, whiskey og alt slags mulig snadder. Jeg er også glad i en god historie. Planen min er å presentere ørten engelske klubber du sannsynligvis ikke har noe forhold til fra langt,laaaangt der nede i det engelske ligasystemet, men som har gjort hederlige forsøk på å nå den engelske FA-cupen.

Første klubb ut er Shepshed Dynamo F.C. Dere kjenner kanskje til klubben under navnet Shepshed Charterhouse F.C? Eller kanskje som Shepshed Albion som klubben het frem til finansproblemene i klubben rundt 1980 ? Ikke? Nei det er kanskje ikke så rart. Klubben spiller i Midland Premier League som er nummer 10 i ligasystemet. De spiller sine hjemmekamper foran 2000 stående og 500 sittende tilskuere på The Dovecote Stadium tidligere kjent som Butthole Lane. (Nei, jeg tuller ikke, sjekk referansene under) i byen Shepshed  (14000 innbygere), Leicestershire. Shepshed Dynamo har ikke hatt særlig sportslig suksess siden grunnleggingen av  1879 , da under navnet Shepshed Albion. Klubben har heller vært preget av masse finansielt rot en bananrepublikk verdig, senest  i 1994 da klubben var påtvunget å bytte navn og danne nytt selskap for å kunne fortsette i ligasystemet. Dette er egentlig litt rart fordi daværende Shepshed Charterhouse hadde alle forutsetninger for å lykkes. Ettersom man dykker ned i historien til denne tilsynelatende trauste klubben dukker det opp ett spesielt navn blant klubbens liste over managere som overrasket meg mer enn om en grevling skulle tatt plassen min i sofaen og knabba fjernkontrollen. Det viser seg at ingen ringere en Martin O’Neill tok over garderoben på Butthole Lane i 1989. Dette som følge av noen gode sesonger på midten av tabellen i daverende Southern Premier League (nivå 9 i det engelske seriesystemet). Veien var lagt for at daværende Shepshed Charterhouse skulle bli en gigant i engelsk fotball, for å ikke snakke europeisk fotball. Dessverre, grunnet noen tekniske detaljer ble Shepshed Charterhouse F.C. overflyttet til Northern Premier League, altså den nordlige ekvivalentene til Southern Premier League, og klubben rykket ned. Det er til å grine av!

Klubben har valgt en tradisjonell variant til å smykke seg med under kamp. En overdel med horisontale svarte og hvite striper, svart shorts og noen røffe gule sokker for å toppe det hele.

Av sportslige resultater er siste kvalifiseringsrunde til første runde i FA cupen i 1982 en høydare. Da tapte Shepshed Albion 5-1 borte mot store Preston North End. Jeg kan ikke unngå å tenke tanken på hva som hadde skjedd hvis Shepshed hadde kvalifisert seg for FA cupen og fått de enorme inntektene en slik bragd fører med seg. Kanskje spillere som Diego Costa, Ashley Young, Lee Bowyer og Roy Keane hadde spilt CL-kamper hjemme på Butthole Lane i Shepshed. 😉

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Shepshed_Dynamo_F.C.

 

Hans

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!