Den mye omtalte debatten mellom fotballklubben Avaldsnes IL og Norges Fotballforbund nådde en konklusjon i sommer. Debatten dreide seg om et potensielt samarbeid mellom fotballklubben og spillselskapet Betsson, som blandt annet operer NorgesAutomaten. Avaldsnes skrev et brev til NFF angående en sponsoravtale med spillselskapet, noe NFF så mørkt på. Norske fotballklubber har ikke lov til å inngå samarbeid med bettingselskaper, med mindre det er snakk om Norsk Tipping.

Avaldsnes er blandt topplagene innen norsk kvinnefotball og konkurrerer jevlig i Europaligaen. Dessverre har laget manglet økonomiske midler til tross for svært gode resultater. Klubben foreslo derfor for NFF å inngå en sponsoravtale med Betsson for kamper i utlandet. En sponsoravtale på hjemmebane var helt uaktuelt, men hvorfor fotballaget ikke kan sponses av Betsson i utlandet kom ikke klart frem i brevet fra NFF.

Selvom Avaldsnes har uttrykt et ønske om å forbli lojale til NFF og Norsk Tipping ville samarbeidet med Betsson bidratt til en fremtidig vekst for laget. Sammenlignet med andre europeiske land mottar norsk kvinnefotball svært lite økonomisk støtte. Land som Tyskland og England tilbyr betydelig høyere lønn til spillere og ansatte.

Muligheten for at Avaldsnes kunne spille utenlandskamper iført Betssonlogoen ble raskt lagt på is etter at NFF truet med å kutte alle økonomiske bidrag til fotballklubben dersom de ikke brøt avtalen med Betsson. Klubben, som ikke har råd til å drives videre uten støtte fra NFF, så seg nødt til å avslutte samarbeidet med spillselskapet.

Til sammenligning måtte den tidligere Liverpool-spilleren John Arne Riise bryte med Betsson tidligere år – etter å ha fungert som selskapets ambassadør – da NFF satte en stopper for en kontrakt mellom Riise og Ålesund FK med mindre han la til side Betsson-samarbeidet.

Avaldsnes har hatt en fantastisk oppslutning den siste tiden, og har vunnet åtte av ni kamper – med muligheten om å erstatte rivalen Lillestrøm på topplisten. Mye ære går til Arne Utvik som har sponset klubben i lengre tider og bidratt til å gi noe ytterligere økonomisk hjelp til fotballklubben.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!