Östersund gjør seg for tiden klar for hjemmemøte med Arsenal, men her skal vi ta en nærmere titt på veien de har gått for å komme til nettopp dette møte med The Gunners.

Klubben ble stiftet 1996, samme år som Arsene Wenger kom til Arsenal. Klubben våknet for alvor til livet da de ansatte Graham Potter. Laget hadde tette opprykk fra lave nivå i Sverige. Potter har vært med på hele reisen sammen med store deler av laget som nå skal møte storklubben Arsenal.

Østersund kom seg til Europa League kvalik via å vinne den svenske cupen. Der slo de Norrköping i finalen 4-1. Det førte til Europa League kvalik, i den første av de tre rundene var kanskje den tøffeste utfordreren, Galatasaray. Etter en sterk 2-0 seier hjemme, dro de ned til heksegryta i Tyrkia og slo ut selveste Galatasaray da det endte 1-1 der nede. Neste runde ventet laget FOLA som ble slått akkurat som Galatasaray 3-1 sammenlagt. Siste kvalifiseringsrunde ventet PAOK fra Hellas, også her er Østersund kjempe underdog. Første kampen i Hellas taper de 3-1 og må dermed vinne med 2-0 eller vinne med tre mål hvis PAOK scorer. Kampen ender 2-0 etter scoringer av deres største spiller Ghoddos som i senere tid har vært sterkt linket vekk fra klubben. Dermed var sensasjonslaget klar for et Europaeventyr.

I gruppespillet ventet lagene Zorya, Hertha Berlin og Athletic Bilbao. Ôstersund var det klart antatt svakeste laget i gruppen og var tippet nord og ned av alle eksperter. Dog etterhvert som gruppespillet gikk kom sjokkresultat etter sjokkresultat. Tilslutt endte de på en andre plass i gruppa foran Zorya og det tyske storlaget Hertha Berlin.

Nå venter altså en av storfavorittene til å vinne denne turneringen, men som Arne Scheie sier det «cup er cup». Så får vi se da, hvordan og når denne solskinnshistorien ender.

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!