Arsenals rutine begynner å bli en alvorlig hemsko – for Arsenal

0
1361

Etter 3-1 mot West Bromwich i går har WengerIN, WengerOUT eller WEXIT fått en fullstendig ny dimensjon. Store mengder av Arsenals supporterskare mener at Wenger er roten til Arsenals svake prestasjoner siste månedene. Siden ligaseieren mot Hull 11/2 har Arsenal vunnet to av fem kamper. Mot City og United. Riktignok Lincoln City og Sutton United. Jeg har forståelse for at det er fristende og legge skylda på Wenger som er blitt en del av møblementet på Emirates men jeg anser problemet til Arsenal langt dypere enn som så.

Arsenal har nærmest hatt et hegemoni på topp 4 plassering og CL deltagelse, de kommer stort sett alltid til første utslagsrunde i CL og der stopper det opp. Hvorfor ? Min teori er at den samme rutinen som får Arsenal innenfor topp 4 ved slutten av hver sesong har en bakside. De ikke har tatt innover seg den økende konkurransen spesielt fra presumptivt dårligere motstand i Premier League og har blitt fornøyd bare med å klare topp 4. De virker ikke interessert i å prestere utover dette. Det kan minne om en student som før eksamen sier «jeg er fornøyd bare jeg står».

Kalassifrene 10-2 mot Bayern sa egentlig mer enn de triste -8 i målforskjell over to kamper. Spillerne hadde kommet til første utslagsrunde og dermed prestert like bra som året før. faktisk like bra som de siste SEKS sesongene. Det virka de fornøyd med. Jeg så kampen og Arsenal fortsetter å spille Wengers form for tiki-taka mot et direktespillende FC Bayern med to av de mest hardtarbeidene og dedikerte angrepspillerne i Thomas Muller og Lewandowskis’ skikkelser.

Videre sier Alexis Sanchez’s glis under oppgjøret mot Liverpool også mer en det man skulle tro. Det i det hele tatt å vrake klubbens nærmest eneste stabile spiller gjennom sesongen virker like sinnsykt som å gå rundt i Hokksund sentrum kun iført vaffelrøre. Hva som er bakgrunnen for den vrakingen, enten det er en taktisk disponering eller skade er jo egentlig ett fett. Uansett vil Arsenal komme innenfor topp 4 grunnet rutinen. Derimot det å sitte å glise når laget du spiller for vitner om manglende lederskap både på og utenfor banen.

Dårlige resultater, Wengers CV og supporternes stunt med småfly og plakater setter Arsenals styre i et rimelig heftig dilemma. Skal de sparke treneren gjennom 21 år og begynne omtrent på scratch hva angår fotballfilosofi, eller la Arsenal flyte på rutinen til Wenger, fortsette med å komme seg marginalt innenfor topp 4 og CL deltakelse?  Dette samtidig som de får ca 50 prosent av hele fanbasen mot seg. Eller skal styret tørre å satse på ny manager, et friskt pust samtidig som de må forvente å være enda mer varierende i prestasjonene enn det Arsenal har vært i vinter?

Wenger minner meg litt om pianoet jeg hadde i 6 etasje i en leilighet i Bergen. Det ville blitt et slit å bli kvitt det og jeg håpa hver kveld at pianoet skulle gå ut av seg selv. Løsningen min var å demontere det og ta det ut i deler, noe jeg absolutt ikke vil anbefale AFC’s styre å gjøre med Wenger.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!