Argentina og angrepsess er en lang og frodig kjærlighetshistorie. Her er et lite blikk på noen av de typete målskårerne landet har produsert.

lionel-messi-barcelona-2013_2990953

Lionel Messi har de siste årene ledet an den argentinske offensiven, ikke bare som landets, men klodens beste spiller. Statistikken til Messi taler for seg selv. Vinner han sitt etterlengtede VM-gull er vel den gemene hop enige om at de bevitner fotballhistoriens beste spiller. Uavhengig av VM, og ytterligere skuffelser i sin landslagskarriere, står Messi skulder mot skulder med navn som Pelé, Cruijff og Maradona (en landsmann han uungåelig har blitt sammenliknet med). Den lille magikeren har skåret over 470 mål for sitt kjære Barcelona. En dimunitiv dribblefant som har trollbundet fotballsupportere i flere år, og likeså frustrert utallige motstandere. Messi er Argentinas mestskårende spiller noensinne, han har vunnet alt han kan på klubbnivå, og navnet hans er skrevet i gull i fotballhistorien.

I sin samtid er han uforlignelig. Han deler ikke epoken med noen. Dog har han glimrende landsmenn som spiller i dag, som også har en nese for mål; Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Carlos Tévez, Mauro Icardi, Paulo Dybala. Førstnevnte blomstret i Atlético Madrid, ble videre kjøpt med milliardærpenger til Manchester City, og har vært en av de mest toneangivende spillerne for City de siste årene. Agüero er en smidig, rask og teknisk spiss som tross mange skader har skåret hele 105 mål på 153 kamper for the Citizens.

higuain-napoli

Gonzalo Higuain fant garnet 36 ganger på 35 kamper under fjorårets Serie A.

Gonzalo Higuaín ble nylig solgt til Serie As storhet Juventus. Der har han rukket å skåre fire mål på fem kamper. Han kom i sommer fra Napoli hvor han hadde satt ny skåringsrekord i Serie A (36 mål). Tidligere hadde han vært inn og ut av et svingende Real Madrid lag hvor han hadde funnet garnet imponerende 107 ganger på 190 kamper.

Tidligere i historien har vi fornøyet oss med spillere som Diego Milito, Hernán Crespo, Luis Artime, Mario Kempes, Omar Sivori… og hva med Alfredo Di Stéfano? Legenden vant Serievinnercupen hele fem ganger med Real Madrid (og hadde totalt en skåringsrate på 216 mål på 282 kamper). Han spilte vel og merke flesteparten av sine landskamper for Spania. Han døde 88 år gammel midt under VM i Brasil, og ble velfortjent hyllet før delfinalen mellom Argentina og Sveits.

diego-milito-inter

Diego Milito skåret begge målene da Inter slo Bayern München 2-0 i Mesterligafinalen i 2010.

La oss til slutt omfavne minnet om Gabriel Batistuta. En aldeles briljant spiss som tilbrakte det meste av karrieren i sitt kjære Fiorentina. Han vant Copa América to ganger med landslaget, og han skjøt Roma til sitt etterlengtede Scudetto i 2000-01 sesongen under Fabio Capello. Batistuta var en komplett spiss som skjøt like godt med begge bein. To bein som smertet han slik pågrunn av bruskmangel at han tryglet doktorene om å amputere bort beina etter at han pensjonerte seg fra fotballen. Han var som de fleste andre talentfulle argentinske spillere innom River Plate og Boca Juniors. Han er Argentinas mestskårende spiller i VM-historien.

gettyimages-1638835-700x367

Den fantastiske Gabriel Batistuta tilbragte ni fantastiske år for sitt kjære Fiorentina.

Argentinere blir som de fleste andre talentfulle søramerikanske fotballspillere solgt utenlands. Dette finansierer en økonomisk skakkjørt hjemlig fotball. Og det profiterer alltid bedre å selge en målkåt spiss, enn en forsvarsspiller. Lenge leve Argentinas angrepsess!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!