Her gleder Bayern Munchen seg over straffesparkkonkurransen...Sett Blatter, Fifas overhode, tar til ordret for å endre regelen om straffesparkkonkurranse, melder BBC. Helt siden 1970 har straffespark konkurranse vært «siste utvei» for å avgjøre en kamp der reglene tilser at man SKAL ha en avgjørelse på stedet. Før dette ble det avgjort på myntkast.

Sett Blatter har satt i gang en gruppe som skal komme med alternativer til straffesparkkonkurrane, og denne gruppen ledes av ikke ringere enn Franz Beckenbauer.

Jeg kan forstå begge synspunkter, for på den ene siden er straffespark svært publikumsvennlig, spennende og man får en avgjørelse rimelig fort.

På den andre siden er straffespark noe urettferdig, mye tilfeldigheter, det blir alltid en eller to syndebukker som får direkte skylden.

Selv er jeg delt i synes her, fordi jeg synes det er foreløpig eneste løsningen som er tilfredstillende etter å ha spilt i 120 minutter. I håndballen praktiseres det med enda flere ekstraomganger, men å forlange at spillerene skal spille 2×15 til, er vel i drøyeste laget. Ette å ha sett 120 minutter med fotball, er det svært få som kan si at spillerne hadde orket å spille tilsammen 150 minutter.

Andre alternativer har vært prøvd før med Golden goal (sudden death på fotball), men dette var ikke rettferdig fant man ut av. Silver goal har og vært prøvd ut i vm, uten stor suksess.

Så da lanserer jeg her for Franz B. de klare alternativene på hvordan man kan avgjøre fotballkamper:

  • triksekonk – to fra hvert lag trikser først 1 hver, så 2 hver osv helt til en feiler.. en berøring teller enten hode, skulder, bryst, lår, legg eller fot.
  • stafett – med ball! Sette opp litt kjegler og så løper man, 5 stk på rekke, og første laget ferdig vinner.
  • Stein/saks/papir – den raske måten å avgjøre en uenighet på!
  • Vri åtten! Kanskje de to trenerene kan utfordre hverandre til duell?
  • Flest corner! I barnefotballen avgjøres det av og til med den som har flest cornere..

Nå har jeg gjort mitt bidrag, så nå er det opp til Franz Beckenbauer med resten.