Brasil er en av forehåndsfavorittene i dette mesterskapet som har et veldig spennende lag med denne gangen. Klarer de å revansjere seg etter ydmykelsen mot Tyskland i semifinalen fra forrige VM på hjemmebane?

Dette er ett utdrag fra en artikkel på oddsen.nu

 Brasil

Image
Nummer to på rangeringen, nummer 18 i 2012 var laveste punkt for Brasil de siste årene. Etter å ha blitt ydmyket i sitt eget VM av Tyskland i 2014, da de tapte 7-1 i semifinalen, er Brasil tilbake som favoritt for å vise styrke og at samba-fotballen fortsatt kan gjøre et og annet mot de europeiske favorittene i dette mesterskapet. 

Tropp.
Keepere:

Alisson (Roma), Cassio (Corinthians), Ederson (Manchester City).

Forsvar: 
Danilo (Manchester City), Fagner (Corinthians), Luis (Atletico Madrid), Geromel (Gremio), Marcelo (Real Madrid), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter), Silva (PSG).

Midtbane:
Casemiro (Real Madrid), Coutnho (Barcelona), Fernandinho (Manchester City), Fred (Shakhtar Donetsk), Paulinho (Barcelona), Augusto (Beijing), Willian (Chelsea).

Angrep:
Costa (Juventus), Firminho (Liverpool), Jesus (Manchester City), Neymar (PSG), Taison (Shakhtar Donetsk). 

Trener.
Adenor Leonardo Bacchi, best kjent som Tite, er brasilianeren som trener sitt hjemlige landslag. Han tok over jobben i 2016, da han sa opp jobben som trener for Corinthians, etter å ha ledet laget til blant annet titler i Copa Liberatores og en andre FIFA Club World Cup tittel. Selv spilte han som en defensiv midtbanespiller, men den erfaringen har ikke påvirket hans evne til å få spillerne sine til å produsere mål. Siden juni 2016 har han ledet laget til 15 seire, 3 uavgjorte og 1 tap, der de har satt 42 mål i motstandernes nett og bare sluppet inn 5. 

Veien til VM.
Etter ydmykelsen på den forferdelige måten i VM 2014 har Brasil klart å komme seg opp igjen. Med det som virker som en utømmelig kilde til talent hadde ikke Brasil noen problemer med å toppe gruppen i Sør-Amerika, og de er helt klart en naturlig favoritt til å vinne. Til rett over 5-tallet finner vi de som den øverste favoritten til bookmakerne, tett etterfulgt av Tyskland, Spania og Frankrike, i den rekkefølgen. I gruppe med Sveits, Serbia og Costa Rica har de ikke fått den enkleste gruppen, men også langt fra den vanskeligste, og oddsen på mellom 1.20 og 1.30 på at Sør-Amerikanerne vinner gruppen sier sitt om styrkeforholdet mellom lagene i denne gruppen. 

 
 
 

SveitsImage

Tropp:

Keepere
Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach), Roman Bürki (Borussia Dortmund), Yvon Mvogo (RB Leipzig).

Forsvarsspillere
Stephan Lichtsteiner (Juventus), Johan Djourou (Antalyaspor), Ricardo Rodríguez (Milan), Fabian Schär (Deportivo La Coruna), François Moubandje (Toulouse), Michael Lang (Basel), Manuel Akanji (Borussia Dortmund), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach).

Midtbanespillere
Valon Behrami (Udinese), Xherdan Shaqiri (Stoke), Gelson Fernandes (Eintracht Frankfurt), Blerim Džemaili (Bologna), Granit Xhaka (Arsenal), Steven Zuber (1899 Hoffenheim), Remo Freuler (Atalanta), Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach).

Angrespsspillere
Haris Seferovi? (Benfica), Josip Drmi? (Borussia Mönchengladbach), Breel Embolo (Schalke 04), Mario Gavranovi? (Dinamo Zagreb).

Trener
Vladimir Petkovic er ved roret for sveitserne. Han hadde vel en beskjeden karriere som spiller, men som trener har han gjort sine saker bra, og har blant annet vært innom Lazio, der han fikk med seg et trofe (Coppa Italia).

Veien til VM

Sveitserne måtte ut i kvalik da de kom på andreplass i Europa’s kvalik gruppe B, a poeng med Portugal, som vant gruppen. Hvem som skulle havne på plass en og to ble forøvrig først avklart i siste kvalikrunde når Portugal slo Sveits 2-0 hjemme. Forutenom de to nevnte lag bestod gruppen av Ungarn, Færøyene, Latvia og Andorra. En må vel si den gruppen endte som forventet med tanke på hvem som skulle ende som nummer en og to. Som en av de beste toerne kom Sveits opp mot Nord-Irland. Sveits vant 1-0 borte og fikk 0-0 hjemme. Dermed havnet de i VM.

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!