I denne artikkelen ser vi på Costa Rica og Serbia to lag som har som mål å avansere videre fra gruppe E, men de møtes allerede til åpningskamp 17.06 en kamp som kan bli skjebneavgjørende!

Denne artikkelen er hentet fra Oddsen.nu. Les hele artikkelen der

Costa RicaImage

Nummer 25 på rangeringen før dette mesterskapet starter, og Costa Rica har ikke fått den enkleste gruppen. Sammen med storfavoritt Brasil, som de fleste tipper til å vinne gruppen, så står det mellom Costa Rica, Serbia og Sveits til å ta andreplassen. Dette tror jeg absolutt kommer til å bli en gruppe fylt med spennende og intense oppgjør.

Tropp:
Keepere:
Keylor Navas (Real Madrid), Patrick Pemberton (Liga Deportiva Alajuelense), Leonel Moreira (C.S. Herediano)

Forsvar: 
Cristian Gamboa (Celtic), Ian Smith (Santos de Guapiles F.C.), Ronald Matarrita (New York City), Bryan Oviedo (Sunderland), Oscar Duarte (Espanyol), Giancarlo Gonzalez (Bologna), Francisco Calvo (Minnesota United), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps), Johnny Acosta (Rionegro Aguilas)

Midtbane:
David Guzman (Portland Timbers), Yeltsin Tejeda (FC Lausanne-Sport), Celso Borges (Deportivo de La Coruna), Randall Azofeifa (C.S. Herediano), Rodney Wallace (New York City), Bryan Ruiz (Sporting CP), Daniel Colindres (Deportivo Saprissa), Christian Bolanos (Deportivo Saprissa)

Angrep:
Johan Venegas (Deportivo Saprissa), Joel Campbell (Real Betis), Marco Urena (Los Angeles FC)

Trener.
Costa Rica trenes av Oscar Ramirez. 53-åringen er selv fra Costa Rica, og spilte mellom 1985 og 1997 i totalt 75 kamper for landslaget, der han som midtbanespiller sto for 6 mål. Som trener har han brukt mesteparten av sin karriere som assistenttrener for blant annet Saprissa og Costa Rica, ble stemt frem til årets trener i 2012, men la opp som trener i 2013. Tilbake som assistenttrener for Costa Rica igjen i 2013, der bare en uke etter hovedtreneren sa opp jobben etter et slagsmål i Panama. Ramirez tok da over jobben som hovedtrener for landslaget og har vært der siden. 

Veien til VM.
Costa Rica kvalifiserte som en god nummer to bak Mexico til dette mesterskapet. Etter 4-4-2 ble de liggende fem poeng bak det som viste seg å være et veldig sterkt Mexico, men de var bare 3 poeng over det antatt dårligere Panama. USA var kanskje denne gruppens skuffelse, men for Costa Rica sin del viste kanskje det at de havnet såpass bak Mexico et tegn på at de ikke kommer til å være den samme overraskelsen i 2018 som de var i 2014. De nådde så langt som kvartfinalen i VM i Brasil under Ramirez, så de trenes av en mann med erfaring som også kjenner dette laget godt. 

 
 

SerbiaImage

Serbia, som nummer 35 på FIFA rangeringen før dette mesterskapet sparkes i gang, er en ganske god outsider til å vinne til rundt 100 i odds, men bookmakerne har troen på at Serbia i det minste skal komme seg ut av gruppespillet og enda et hakk videre, for oddsen på at de kommer til å være blant de topp 8 er rundt 6-tallet. Serbia hadde en del drama i kvaliken, så det gjenstår å se hvordan de gjør det her. 

Tropp:

Keepere:
Vladimir Stojkovic (Partizan Belgrade), Predrag Rajkovic (Maccabi Tel Aviv), Marko Dmitrovic (Eibar).

Forsvar:
Aleksandar Kolarov (AS Roma), Branislav Ivanovic (Zenit St. Petersburg), Dusko Tosic (Guangzhou R&F), Antonio Rukavina (Villarreal), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Milan Rodic (Red Star Belgrade), Uros Spajic (Krasnodar), Nikola Milenkovic (Fiorentina).

Midtbane:
Nemanja Matic (Manchester United), Luka Milivojevic (Crystal Palace), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Marko Grujic (Liverpool), Adem Ljajic (Torino), Dusan Tadic (Southampton), Filip Kostic (Hamburg SV), Andrija Zivkovic (Benfica), Nemanja Radonjic (Red Star Belgrade).

Angrep:
Aleksandar Mitrovic (Newcastle United), Aleksandar Prijovic (PAOK Salonika), Luka Jovic (Benfica).

Trener.
Til tross for at Slavoljub Muslin klarte å lede Serbia til deres første store internasjonale turnering på noen år (feilet i kvaliken i de tre siste), så var ikke ledelsen fornøyd med måten det ble gjort på, og i slutten av 2017 ble han sendt på dør. Inn kom Mladen Kretajic som ny hovedtrener. Tidligere spilt for lag som Schalke 04 og Werder Bremen i høyden av sin karriere, han representerte Serbia i VM 2006, og dette er hans eneste lag som trener så langt. Ble ansatt som en del av trenerteamet i 2016, men fikk altså hovedrollen til etter VM 2018, i første omgang. 

Veien til VM.

Selv om Serbia vant sin gruppe i VM kvaliken så var det ikke uten drama. I oktober 2016 ledet de to ganger mot Østerrike, og takket være Dudan Tasic klarte de å vinne kampen 3-2 ti slutt. I november samme år klarte Mitrovic å sikre 1-1 mot Wales etter 86 minutter. Bale var med skudd i stanga bare sekunder senere, men det ble uavgjort. I september 2017 klarte de å vinne 1-0 mot Irland, til tross for å ha spilt nesten 30 minutter med en mann mindre på banen etter Serbias Nikola Maksimovic ble sendt av banen. Etter 3-2 tapet mot Østerrike helt mot slutten av kvaliken så det ut som om Irland skulle sikre plassen på topp i gruppen, men Aleksandar Prijovic sikret et viktig mål mot Georgia som sørget for at Serbia vant gruppen og fikk en plass i VM. 

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!