Selv om Premier League runden ikke er avsluttet før kveldens kamp mellom Tottenham og West Brom er spilt tar vi likevel en liten oppsummering av helgens runde..

Her er 5 ting vi lærte av helgens Premier League runde:

vardy

EN – Leicester er ikke avhengig av en Vardy i form for å score mål! For med Vardy ute med karantene stod Mahrez, Albrighton og Ulloa frem og sikrer Leicester en tidlig feiring av ligagullet. For nå er det 3 kamper igjen og Leicester har 8 poeng på Tottenham på 2 plass (selv om de har en kamp mindre spilt).

sunderland arsenal

TO – Det er ikke lett å møte lag som kjemper mot nedrykk! Det fikk både Arsenal og Liverpool erfare. Liverpool møtte lørdag Newcastle på eget gress og til pause ledet de komfortablet 2-0. Da virket de røde fornøyd og slapp likegodt inn 2 mål så det endte 2-2. Arsenal fikk aldri hull på byllen mot Sunderland og de hele endte slik det begynte – 0-0.

aguero

TRE – Toppscorertittelen er langt fra avgjort! Aguero svarte Kane sine 2 scoringer sist med å putte en ny en på tidligkampen lørdag. Dermed ligger han med 23 mål på 28 kamper, som er det beste snittet i Premier League med 0,82 mål pr kamp. Kane ligger på 1 plass med 24 mål på 34 kamper som er ett snitt på 0,71. Det blir dermed en uhyre spennende avslutning på toppscorertittelen når det gjenstår 4 kamper til Tottenham og 3 kamper kamper til Manchester City.

manchester united van gaal

FIRE – Kampen om topp 3 og 4 plassen som mest sannsynlig gir Champions League plass blir mer spennende enn hvem som ender på 1 og 2 plass. 1 Plassen kan vi allerede gi til Leicester og Tottenham får 2 plassen av oss allerede nå. Manchester City gikk med seieren sin over Stoke forbi Arsenal på tabellen og ligger nå på 3 plass med 64 poeng og +32 mål. Arsenal skulle svare Søndag men det endte som nevnt med 0-0 og kun 1 poeng. Dermed ligger de a poeng med City, men under pga dårligere målforskjell. Arsenal har 64 poeng og +24 mål. Manchester United har 59 poeng og 1 kamp mindre spilt, og de har +12 mål. Kan United blande seg inn i kampen om Champions League plass for med seier i hengekampen er de bare 2 poeng bak 3 og 4 plassen. Grunnen for at vi legger til at 4 plass er usikker mht Champions League plass er hvis Liverpool vinner Europa League vil de få den ene plassen.

årets spiller

FEM -Søndag kveld ble årets spiller og årets unge spiller kåret i Premier League. En avstemming som avgjøres av spillerne i Premier League selv. Om de som vant var Leicesters Mahrez som årets spiller og Tottenhams Dele Alli som årets unge spiller. Mahrez som sammen med kollega Vardy vært involvert i 28 mål, enten ved scoring eller assist denne sesongen – noe som begge to deler som Premier Leagues beste.

Hva husker DU best fra helgens Premier League?

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!