Premier League er virkelig i gang for fullt. I denne runden stiftet vi bekjentskap med fredagskampen. Selv om vi fikk et par forrige sesong også vil det bli enda flere denne sesongen. Storkanonene har også fløyet ut av startblokkene med Manchester City, Manchester United og Chelsea i førersetet. Her er mine 5 tanker om den andre runden i verdens beste liga!

 1. Prinsippfaste Mourinho?
  Mourinho er uten tvil en av tidenes største managere. Likevel kan det tenkes at hans beste år er bak seg. Av hans 23 trofeer i karrieren har kun 6 av dem kommet etter han overtok Real Madrid i 2010. Han er også kjent som en av de mest prinsippfaste managerne i spillet. Han skal ha et balansert lag med klare rollefordelinger til sine spillere. Han har ingen problemer med å sette til side stjernespillere om de ikke tilpasser seg hans filosofi – Iker Casillas og Juan Mata i Chelsea som gode eksempler. Ting skal skje på hans premisser. Tilsynelatende.

  Selv om det ser rosenrødt ut for Manchester United i seriestarten med Zlatan som dunker inn mål etter mål, og Pogba som ser ut som en million dollar (eller 100), så stusser jeg over noen av avgjørelsene til Jose Mourinho så langt. Juan Mata har startet begge seriekampene så langt, og det er selvfølgelig for få kamper til å konkludere med noe som helst. Men det er likevel rart med fortiden deres i Chelsea. Juan Mata er uten tvil en av de mest populære spillerne på Old Trafford, og jeg sier ikke at Mourinho starter ham for å «please» fansen, men med en spiller som Mkhitaryan på benken kan det virke litt merkelig. Og hvor skal Paul Pogba spille? Det er ingen hemmelighet at Pogba er best i 4-3-3 og Mourinho sa på pressekonferansen etter kampen mot Southampton at Pogba må ha frihet. Mot bedre lag en Southampton vil det bli mye rom på midtbanen hvis Pogba skal ha en fri rolle i 4-2-3-1. Flere svar får vi vel flere kamper ut i sesongen.

  Så kommer det største mysteriet av dem alle; Hvorfor spiller Wayne Rooney? Siden Louis van Gaal kom til klubben har det gått dramatisk nedover med kapteinen. Han ser ikke ut som han er i stand til å spille fotball på dette nivået. Likevel har han klippekort hos Mourinho. Er presset virkelig så stort fra styrerommet på Old Trafford? Mulighetene for at Rooney kommer tilbake og presterer under Mourinho er tilstedet, men om han leverer som han gjør nå er det ingen logisk forklaring på hvorfor Rooney skal starte kamper for Manchester United. Igjen, det er tidlig i sesongen, men det blir fryktelig spennende å se hvordan Mourinho tar tak i disse tingene – og ikke minst hvordan United beste ellever ser ut etter hvert.
  Mourinho - Rooney

 2. Ustabile Liverpool
  Å tippe Topp-4 i årets sesong er vanskeligere enn noen gang. Fler og fler har Liverpool der inne med argumentet at de ikke skal spille i Europa. Det er forsåvidt et godt argument det, men Liverpool ser ut til å slite med det de har gjort i lang tid – nemlig ustabilitet. Vi så det mye forrige sesong. Liverpool kan rundspille hvem som helst, men når det da kommer et klønete tap for Burnley i neste kamp, så hjelper det lite. Det er vanskelig å si nøyaktig hva som skylder dette, men det er klart at det er et mentalt problem. I tillegg har Liverpool en del spillere som også individuelt er ganske ustabile – og det smitter over på resten av laget. Spillere som Coutinho, Firmino, Mané med flere er fantastiske å se på når de har dagen – som mot Arsenal, men Liverpool mangler spillertyper som uansett hva presterer godt og drar laget fremover. Det er Jürgen Klopps ansvar å sørge for.
 3. Hull i laget?
  Dere for ha meg unnskyldt for det tynne ordspillet, men hva er det som skjer med Hull City? Vi har snakket om hvor vanskelig det har vært å tippe tabellen denne sesongen, men det virker som det var bred enighet om at Hull skal havne på 20. plass. Nå har de 6 poeng på 2 kamper. Et lag som var i oppløsning uten spillere, uten manager – når Steve Bruce fikk nok av manglende aktivitet på overgangsmarkedet og trakk seg med umiddelbar virkning. Hull har fått en kjempestart på sesongen, og det er hyggelig for oss nordmenn at Adama Diomande få spille fra start. Kan Hull fortsette formen og holde seg i Premier League?
 4. Nordøst-derbyet består
  I flere år har Tynewear-derbyet vært representant for nordøst-lagene i Premier League. Newcastle rykket ned og Middlesbrough tar plassen til de hvite og sorte. Allerede i denne runden fikk vi smake på det nye derbyet i nord – og for en kamp det ble. Middlesbrough vinner 1-2 på Stadium of Light etter fantastiske scoringer av Cristhian Stuani. Sunderland kjempet seg inn i kampen igjen og trykket Middlesbrough tilbake, men det holdt ikke for «The Black Cats» – men en fantastisk atmosfære på Premier League 5. største stadion. Vi gleder oss stort til neste oppgjør på Riverside Stadium. Det kan fort bli en kamp om å overleve i Premier League.
  Cristhian Stuani

5. «I´m Forever Blowing Bubbles»
Det ble et følelsesladet farvel med Upton Park, eller Boleyn Ground om du vil, i mai da West Ham snudde kampen og vant mot Manchester United. Det var et verdig punktum på en tradisjonsrik tid på et av de flotteste stedene å spille fotball på i England. Men nå er det en ny tid. West Ham skal utvikle seg som klubb. De har fått ny logo og er i ferd med å globalisere klubben og gjøre den mer attraktiv for spillere rundt i verden. Så har de ikke minst fått sitt nye stadion. Olympiastadion som ble bygget til OL i 2012 heter nå London Stadium og er West Hams stadion de neste 99 årene.

Personlig hadde jeg foretrukket gamle ærverdige Upton Park. Det blir ikke det samme på en så stor og usjarmerende stadion som London Stadium. Men én ting består; de berømte såpeboblene er selvsagt med på flyttelasset – det liker vi!

 

PS. Agüero og Zlatan skal inn på mitt Fantasy-lag så fort som fy!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!