Vi flytter oss over til det som er den siste gruppen. Columbia og Polen er favoritter til å avansere til 8delsfinalen som oddsen.nu’s eksperter har gjort en forhåndsvurdering på før VM!

 

PolenImage

 
Tropp:

Keepere
Bartosz Bialkowski (Ipswich), Lukasz Fabianski (Swansea City), Wojciech Szczesny (Juventus).

Forsvarsspillere
Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Thiago Cionek (SPAL), Kamil Glik (Monaco), Artur Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Michal Pazdan (Legia Warsaw), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund).

Midtbanespillere
Jakub Blaszczykowski (Wolfsburg), Jacek Goralski (Ludogorets Razgrad), Kamil Grosicki (Hull City), Grzegorz Krychowiak (Paris St-Germain), Rafal Kurzawa (Gornik Zabrze), Karol Linetty (Sampdoria), Slawomir Peszko (Lechnia Gdansk), Maciej Rybus (Lokomotiv Moscow), Piotr Zielinski (Napoli).

Angrepsspillere
Dawid Kownacki (Sampdoria), Robert Lewandowski (Bayern Munich), Arkadiusz Milik (Napoli), Lukasz Teodorczyk (Anderlecht)

Trener

Polen har Adam Nawalka på benken. Polen var i kvartfinale i EM 2016 så en kan egentlig ikke argumentere mot dette. Uansett, Nawalka har vel ikke verdens mest glamorøse bakgrunn som verken spiller eller trener. Ingen toppklubber på hans CV for å si det sånn. Det blir svært spekulativt, men: En sitter vel med en bitteliten følelse av at Polen kanskje kunne fått mer ut av sitt habile mannskap med en vassere taktiker ved roret.

Veien til VM

Polen vant gruppe E i den europeiske kvalifikasjonen foran Danmark, med 8-1-1 og 28-14 i målforskjell. Utover danskene så bestod gruppen av Montenegro, Romania, Armenia og Kazakhstan. En små-tricky gruppe, som Polen var favoritt til å vinne.

 
 
 

ColumbiaImage

 
Nummer 16 på rangeringen til FIFA og rundt 40 i odds på at de vinner er ikke Colombia blant de dårligere lagene i dette mesterskapet. De er en grei outsider til å vinne og det er ikke forventet heller, men de er favoritter i denne gruppen foran Polen, Senegal og Japan, som er deres første motstandere i VM 2018. 

Tropp.

Keepere:
Ospina (Arsenal), Vargas (Deportivo Cali), Arboleda (Banfield), Cuadrado (Once Caladas).

Forsvar: 
Zapata (Milan), Sanchez (Tottenham), Arias (PSV Eidenhoven), Murillo (Pachuca), Fabra (Boca Juniors), Mojica (Girona), Mina (Barcelona), Tesillo (Club Leon), Espinosa (Club Leon), Medina (Monterry), Diaz (Olimpia).

Midtbane:
Barrios (Boca Juniors), Sanchez (Espanyol), Lerma (Levante), Izquierdo (Brighton), Rogriguez (Bayern Munchen), Moreno (Shanghai Greenland Rovers), Aguilar (Deportivo Cali), Uribe (America), Chara (Junior), Quintero (River Plate), Cardona (Boca Juniors), Cuadrado (Juventus), Cuellar (Flamengo), Cardona (Boca Juniors).

Angrep:
Falcao (Monaco), Zapata (Sampdoria), Borja (Palmeiras), Bacca (Villarreal), Muriel (Sevilla), Guiterrez (Juniors).

Trener.
Laget trenes av argentineren Jose Pekerman. Han har god erfaring fra å ha trent andre landslag, men da mest på ungdomssiden, der han har vunnet FIFA World Youth Championship tre ganger med Argentina og to ganger seire i U20 South American Youth Championship. I VM 2006 trente han seniorlaget til Argentina før han tok over Colombia i 2012. Fra 2012 til 2014 tok han Colombia til VM for første gang på 16 år, og blant annet ble han etter det hedret av Colombias president og gitt statsborgerskap. De vant alle sine tre kamper i gruppespillet i 2014, slo ut Uruguay før de tapte mot Brasil i kvartfinalen. 

Veien til VM.
Colombia kvalifiserte til VM ved å ta 4. plassen i sin gruppe, bare poenget over Peru og tok dermed den siste direkte plassen. 7-6-5 i Sør-Amerika og hadde både noen gode kamper og noen dårlige. Blant annet fikk Pekerman kritikk for å ha endret på formasjonen som førte til et 0-1 tap mot Argentina etter de hadde slått Peru 2-0, men det ordnet seg med kvalikplass uansett. Langs veien gjorde de noen gode kamper mot blant annet Brasil og Uruguay, der de holdt begge lags imponerende angrepsrekke utenfor sitt eget mål og holdt nullen, noe som viser at Lewandowski og Milik ikke kan komme til kampen mot Colombia og forvente en enkel kamp. 

 

2 COMMENTS

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!