Å drive med sport har vært det siste århundrets store aktivitet og engasjerer over hele kloden. Med datateknologiens inntog ble også sportspill introdusert og har blitt ekstremt populært. Her har vi 3 spill som ble tidlig introdusert og som lever i beste velgående enda. Du kan også spille engasjerende sportspill på Royal Vegas online casino, og lese mer om 7 spennende sportspill.

1 FIFA

Det legendariske FIFA ble første gang lansert til PC, Amiga og Sega 15 desember 1993 og lite viste de da at det skulle bli en av de største salgssuksessene de neste 30 årene. Spillet ble lansert i 1993 som «FIFA intermational soccer», mens først den neste utgaven fikk det legendariske FIFA navnet som det bærer i dag: «FIFA 95». I år ble FIFA 21 lansert til Windows, Xbox, Nintendo Swich, Playstation 4 & 5 og skytjenesten Stadia.

Spillet har siden 1993 utviklet seg enormt og fått en svært stor ihuga fanskare som kjøper det spillet år på år. Både spillmotor, grafikk og spillmuligheter vokser og blir bare bedre og bedre for hvert eneste år og nye versjon som lanseres. Alle med interesse for fotball og teknologi har på ett eller annen tidspunkt vært innom FIFA-universet og svært mange har blitt hekta år på år.

2 Championship manager / Football manager

Allerede så tidlig som i 1992 ble det første Championship manager lansert, som skulle vokse seg til å bli verdens mest populære fotballmanager spill gjennom tidende. Profilerte trenere i dagens toppfotball, som Ole Gunnar Solskjær, har innrømmet å ha brukt utrolig mange timer på dette populære spillet.

Championship manager 03/04 var den siste som utvikleren Sports Interactive lanserte, før de på grunn av rettigheter til navnet måtte flytte spillet over til Football manager. Championship manager ble utviklet videre parallelt av rettighetshaverne til selve navnet Championship manager, Eidos. Selve navnet Championship manager levde helt til 2011 før de innså at bruddet med Sports Interactive hadde ført kunnskapen ut dørene og de kunne ikke lengre leve videre på navnet.

Men for Sports Interactive, som hadde utviklet Championship manager, viste nøyaktig hvordan spillet måtte være for å fange brukeren. Og derfor lever Championship manager i beste velgående i dag, under navnet Football manager.

3 NHL

Dette legendariske Ishockeyspillet ble lansert så tidlig som i 1991 under navnet «NHL Hockey» på Sega Mega Drive og er blitt lansert hvert år siden. Årets versjon «NHL 21» ble lansert på PS4 og på Xbox. I løpet av alle disse årene har også spillet blitt lansert og spilt av ganske mange hundre tusen på Pc, Game Boy, Nintendo, Playstation og Nintendo Wii.

Spillet tar utgangspunkt i den amerikanske nasjonale ishockeyligaen og har utviklet seg fra å være ett primitivt spill med arkadestil til å bli ett svært avansert innovativt spill med det ypperste av spillmekanikk og grafikk. Så god grafikk at man rett og slett kan oppfatte det som at det er live kamp på tv. Alle med interesse for is, hockeyskøyter og pucker har på ett eller annet tidspunkt vært innom dette legendariske spillet. Hvis ikke er det på høy tid!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!