I går var det siste kamp i 16 dels finalene i Europaligaen, og her er 20 løse tanker rundt dette.

At det ble 20 tanker er ikke forsøk på å kopiere nettavisen sin om Premier League, men antallet på de faktiske tankene jeg hadde etter runden i går.

 1. Tottenham reiste til Milano for å spille på San Siro med 3-0 i baggasjen. Bale var ute med karantene, og de fleste hadde regnet med at dette skulle Tottenham dra i land. Ett så lite motivert Tottenhamlag har jeg ikke sett siden cupkampen mot Leeds.
 2. Tottenham gjennomfører er utrolig dårlig kamp både defensivt, offensivt og organisatorisk. De går videre på aller minst mulig margin, med 4-4 totalt og videre på bortemålsregelen.
 3. Hvis planen var å ri inn 3-0 ledelsen fra London, er det ikke litt merkelig å stille i en heller offensiv 4-4-2?
 4. De to tidligere Arsenal-spillerene, Gallas og Adebayor hadde en forferdelig aften i går. Gallas var direkte dårlig og toppet det hele med selvmål. Adebayor var fraværende hele kampen, og selv om han scorer de avgjørende målet klarte han ikke å rette opp på det inntrykket. Lite villig til å jobbe, mottak som en kjegle og dårlig posisjonering er stikkordene jeg slenger ut.

  William Gallas med en dårlig dag på jobben

 5. Forøvrig var det svært få Tottenhamspillere som gjorde en god opptreden i går. Dembele er en av de få jeg sitter med ok på.
 6. Skal ikke ta æren fra Inter Milan som er ett veldig godt lag, og som spilte veldig bra. Spesielt imponert over 39år gamle Javier Zanetti.
 7. Når dommeren blåste av så Tottenham spillerene mer lettet ut enn glad.
 8. …og veldig overasket over mengden av tillagt tid i hele kampen. Spesielt 1 ekstraomgang med 5 minutter tillagt. 2 minutter tillagt (overkant mye mener jeg), og når Dembele lå nede i nesten 2 minutter så la han til det pluss mer.
 9. Det ble humoristisk sagt på sosiale medier i går at «Gallas var Inters beste spiller».
 10. Min sønn Mathias på 5 år utbrøt også da Ade scorte: «Han skyter jo ikke, han takler!»
 11. …og jeg er jo enig i det. Tofotstakling fra Ade. Rødt kort og frispark i mot? 😉
 12. ..forøvrig veldig trist med de rasistiske tilropende som skjer fra Tribunen. Skulle tro at vi var bedre enn dette i 2013?
 13. På nytt blusser diskusjonen om bortemålsregelen opp. Bør den være som i dag? Bør den fjernes helt? Eller kanskje den bør fjernes hvis kampen går til ekstraomganger. Selv heller jeg mot den siste, som jeg synes er den mest fair løsningen.
 14. Med den lille stallen Tottenham har om dagen var vel ekstraomganger det siste Tottenham trengte. Tenker at Londonrivalene Fulham jublet når kampen gikk til ekstraomganger, for dette betyr mer slitne bein på søndag.
 15. Kan Tottenham sin satsing både på Europaliga og Championsleague plass koste dem begge deler med den lille stallen de har? Defoe var halvskadet men spilte alikevel, og Tottenham har stor slitasje på spillerene som igjen skal i ilden allerede søndag.
 16. ..nok Tottenham nå. Newcastle gikk videre med nød og neppe, med scoring på overtid
  Newcastle videre med scoring på overtid av overtiden

  av overtiden i går. Ikke akkurat imponerende av begge lag, og kjedelig for publikum med 0-0 sammelagt etter nesten endt 2 kamper. Vi vil gjerne se mål i fotball, og verken sjanser eller godt offensivt spill var stikkord jeg satt igjen med etter gårsdagens kamp.

 17. Men det ble 3 Engelske lag med videre i går, for Chelsea klarte å reise seg i en omgang og komme tilbake. Steaua Bucuresti hadde 1-0 fra forrige møte, og gikk opp i samme stilling på Stamford Brigde. I andre omgang måtte de score 3 mål for å gå videre, og de gjorde akkurat det.
 18. 3 lag videre i Europaligaen (og ingen i Champions League), og twittermeldingene kom allerede om å døpe den om til den Britiske ligaen.
 19. …selv om de Engelske lag gikk videre så er jeg ikke imponert over måten noen av de tre gikk videre på. Alle slet seg videre uten å imponere på noen måte, med unntak av Tottenham sin første kamp mot Inter og Chelsea sin andre omgang i går. Men sålenge det er prestasjonene etter 4 omganger som teller må prestasjonene bli bedre om vi ønsker å se ett Engelsk lag i semifinalen.
 20. Zlatan Ibrahimovic lirte av seg en knallbra en på twitter i går som jeg avslutter med.. :
  zlatan lirer av seg på twitter..

  «Torres gjorde mål på min TV. Ringde till kundtjänst för att reklamera skiten men precis då missade han en straff. Skönt att den funkar igen.»