Klarer Spania å repetere VM suksessen fra 2010 og hva kan vi forvente av Portugal i det kommende mesterskapet? Svaret får du her!

 
 
Portugal
Portugal går inn I sommerens EM som regjerende Europamestere, etter å ha løftet trofeet i Frankrike for to år siden. I ett mesterskap de fikk kritikk for veldig defensiv og kjedelige fotball. Og man må kunne si noe av kritikken var berettiget, da det var langt ifra slik vi kjenner Portugal. Likeså, de slo vertsnasjonen og ble konger av Europa. Og skal Portugal ta med seg noe positivt fra den turneringa så var det vell at en viss selvutnevnt konge av universet(Ja, Cristiano Ronaldo) viste store lederegenskaper. Mannen som er kjent for å sette seg selv foran de alle fleste viste virkelig hvo mye landslaget betyr for han. Og nå han kanskje ikke er helt på nivå med der han var før, så er de lederegenskapene gull verdt i ett VM.Tropp:
Keepere: Anthony Lopes (Olympique Lyonnais), Beto (Goztepe SK), Rui Patricio (Sporting CP)
Forsvar: Alves (Rangers/Scotland), Jose Fonte (Dalian Aerbin/China PR), Mario Rui (Napoli/Italy), Pepe (Besiktas/Turkey), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund/Germany), Ricardo (Porto), Ruben Dias (Benfica)

Midtbane: Adrien Silva (Leicester City), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Sporting CP), Joao Mario (West Ham United), Joao Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moscow), William (Sporting CP)

Angep: Andre Silva (AC Milan), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting), Goncalo Guedes (Valencia), Paulinho (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas)

Trener: Portugal ledes av Fernando Santos.

Veien til VM: 
I Kvalifiseringa dominerte Portugal og Sveits gruppe B. De tok begge 27 poeng, og Portugal fikk 1. plassen med sin knallsterke målforskjell på 32-4. Også som forventet, når de resterende lagene var Ungarn, Færøyene, Latvia og Andorra.

Historiske VM resultater 
Portugal ble slått ut av gruppespillet forrige VM i Brazil, og ble slått ut av 8. dels finalen av Spania i Sør-Afrika, 2014. Dere beste VM var bronse i England 1966, og i nyere tid en 4. plass i Tyskland 2006

 
 
 

Spania

 
Tropp:

Keepere: David De Gea (Manchester United), José Manuel Reina (Napoli), Kepa Arrizabalaga (Athletic Club)

Forsvar: 

Daniel Carvajal (Real Madrid), Álvaro Odriozola (Real Sociedad), César Azpilicueta (Chelsea), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Nacho Fernández (Real Madrid), Nacho Monreal (Arsenal), Jordi Alba (Barcelona)

Midtbane: 

Sergio Busquets (Barcelona), Saúl Ñíguez (Atlético Madrid), Thiago Alcántara (Bayern München), Koke (Atlético Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), David Silva (Manchester City)

Angrep: 
Lucas Vázquez (Real Madrid), Iago Aspas (Celta Vigo), Rodrigo Moreno (Valencia), Diego Costa (Atlético Madrid).

Veien til VM:
Spania og Italia var de to gigantene i gruppe G i Europa-kvalifiseringen, og ikke uventet var det de to som gjorde opp om 1. plassen og gruppen og direkte innpass til VM i Russland. Ettersom det var nettopp Italia som slo La Roja ut av EM i 2016 bare noen måneder i forveien var det knyttet stor spenning til oppgjøret i Torino i oktober, men Spania overbeviste stort spillemessig og kunne dra fra Juventus Stadium med en god følelse etter 1-1. I alle de andre kampene i kvalifiseringen gjorde de jobben med en målforskjell på 35-2, inkludert en komfortabel og imponerende tremålsseier på Santiago Bernabéu mot Italia i september 2017.

Spania vant dermed sin kvalifiseringsgruppe med 9-1-0 og 36-3 i målforskjell.

Les mer om SPANIA her.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!