Marokko og Iran har blitt trukket i en av de tøffeste gruppene hvor veien mot avansement er knalltøff!

 
 

Iran.

Med sin 36. plass på FIFA rangeringen er Iran noe høyere enn Marokko, men til tross for dette er de blant bookmakerne favorittene til å havne helt sist i denne tøffe gruppen, som i tillegg til Marokko inneholder Spania og Portugal. Realistisk er det nok heller lite Marokko og Iran får gjort med to av favorittene i mesterskapet, så for deres del blir nok møtet mellom Iran og Marokko det som avgjør hvem som havner sist i denne gruppen. 

Foreløpig laguttak.
Keepere.
Beiranvand (Persepolis), Mazaheri (Zob Ahan Esfahan), Abedzadeh (Maritimo).

Forsvar.
Hosseini (Persepolis), Montazeri (Esteghal), Rezaeian (Oostende), Pouraliganji (As-Sadd), Ghafouri (Esteghal), Mohammadi (Akhmat Grozny), Khanzadeh (Paddieh), Chesmi (Esteghal), Beitashour (Los Angeles FC), Aghaei (Sepahan), Ansari (Persepolis), Noorafkan (Estegahl), Hosseini (Esteghal).

Midtbane.
Hajsafi (Olympiacos), Shojaei (AEK Athen), Dejagah (Nottingham Forest), Amiri (Persepolis), Ebrahimi (Esteghal), Ezatolahi (Amkar Perm), Torabi (Saipa), Karimi (Sepahan), Ghoddos (Ostersunds), Rafiei (Al-Khor), Abdollahzadeh (Foolad), Gholizadeh (Saipa). 

Angrep.
Ansarifad (Olympiakos), Ghoochannejhad (Heereven), Jahanbakhsh (AZ), Azmoun (Rubin Kazan), Taremi (Al-Gharafa), Rezaei (Charleroi). 

Trener.
Laget trenes av angoleren Carlos Queiros. Lite erfaring som spiller, eller, ikke fra de største klubbene eller lagene stort sett, men har vært mer aktiv som trener. Blant annet var han assistenttrener til Alex Ferguson for Manchester United i 2002-2003, der han ble kjent nok til å få interesse fra Real Madrid. Trente det spanske topplaget frem til han fikk sparken i 2004 og gikk tilbake til Manchester. I 2008 tok han over som trener for Portugal, hvor han ble til 2010 før han ble sparket og suspendert i 6 måneder fra den portugisiske fotballforeningen. Siden april 2011 har han vært hovedtrener for Iran, med kontrakt til etter VM. Dette er andre gang han kvalifiser til VM med Iran, og han har tidligere vært i VM med Sør-Afrika i 2002, og i 2010 med Portugal. 

Spillestil.
Iran har foretrukket enten en 4-3-3 eller 4-2-3-1 formasjon de siste årene. Sistnevnte har gitt de litt mer stabilitet i forsvaret ettersom det letter jobben for den bakre rekken noe, som kan være lurt når de skal opp mot lag med solide spisser. Ellers har Iran flere teknisk dyktige spillere på laget. Landslaget gjør det bra i blant annet futsal, som krever en større grad av tekniske ferdigheter og ballkontroll, delvis på grunn av det mindre målet og annen vekt på ballen. Det er ikke alltid de klarer å gjøre om denne fordelen til noe bra i vanlig fotball, og de tekniske ferdighetene holder gjerne ikke helt inn. 

Veien til VM.
Iran har ikke hatt den vanskeligste veien til dette mesterskapet. Etter å ha gjort greie runder i de første to delene av kvaliken, tok de seg videre etter tredje runde med en førsteplass i gruppe A. De slo Sør-Korea med 7 poeng og var 9 poeng over Syria. Gikk ubeseiret gjennom gruppen med sine 6-4-0, og var strengt talt aldri spesielt truet med tanke på sin kvalikplass til dette mesterskapet.

 
 
 
Marokko.
Som nummer 42 på rangeringen er ikke Marokko blant favorittene til å vinne, dersom man er på utkikk etter en outsider får man nettopp det her, da det er rundt 400 – 500 i odds på at de vinner. Med en tøff gruppe med favorittene Spania og Portugal så er det kanskje ikke overraskende å se at heller ikke oddsen på at de går videre er så alvorlig stor, for med tanke på alt så er nok Marokko og Iran utspilt fra denne gruppen før den har begynt, når man ser på de to andre lagene i gruppen. 

Tropp.
Keepere.

Bounou (Girona), Mohamedi (Numancia), Tagnaouti (IR Tanger).

Forsvar. 
Benoun (Raja Casablanca), Benatia (Juventus), Da Costa (Istanbul Basaksehir), Dirar (Fenerbache), El Haijam (Amiens), Hakimi (Real Madrid), Mendyl (Lille), Saiss (Wolverhampton).

Midtbane.
Ait Bennasser (Caen), Amrabat (Leganes), S. Amrabat (Feyenoord), Belhanda (Galatasaray), Boufal (Southampton), Boussoufa (Al-Jazira), El Ahmadi (Feyenoord), Ziyech (Ajax).

Angrep.
Bammou (Nantes), Bouhaddouz (St. Pauli), Boutaib (Yeni Malatyaspor), El Kaabi (RS Berkane).

Trener.
Marokko trenes av Herve Renard, en mann med relativt lite erfaring som spiller, men etter han var assistent til Ghana i 2008 tok han steget opp og vant Africa Cup of Nations med Zambia (2012) og Elfenbenskysten (2015). Han er nok hentet inn for å heve nivået på fotballen i Marokko, for dette er et lag som har underprestert en stund, og med første VM siden 1998 så virker det som om han har gjort nettopp det. 

Veien til VM.
Marokko har lenge vært et lag som har underprestert litt på eget kontinent. Med tanke på den generelle kvaliteten de har til rådighet i laget burde de ha gjort det bedre i sine nasjonale mesterskap. I 2016 og tidlig i 2017 slet de under kvaliken, men de fikk overtalt Hakim Ziyech til å komme tilbake til landslaget igjen etter å ha blitt utelatt i forrige Copa America, der han sa han var ferdig med landslaget, og det virker å ha hjulpet. I september slo de Mali 6-0, der to av målene kom fra Ziyech, og det virket å få litt liv tilbake i laget. Litt flaks med kampene til gruppefavoritten Elfenbenskysten og alt de trengte fra siste kamp var 1 poeng, men to mål i midten av første omgang og de sikret tre. 

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!