Frankrike er en av tittelutfordrerne i det kommende mesterskapet som har et spennende lag på gang. Vi ser også på Peru i denne artikkelen som har som mål om å snyte Danmark for avansement!

 

Frankrike 

Image

Ett av lagene jeg har veldig troen på under årets VM er Frankrike. Laget som ledes av Didier Deschamps. De tok seg enkelt videre fra kvalifiseringen, og med stjerner som Mbappe, Pogba, Griezmann og Kante så tror jeg Les Bleus kan ta seg langt, og til og med gå hele veien.
Laget virker nå også å ha virkelig reist seg etter noen ganske trøblete og ganske kaotiske år, som startet med Zidane sin infamøse hodenedskalling i 2006, og spilleropprøret mot Blanc under VM i Sø-Afrika i 2010.

Tropp:
Keeper: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur/England), Steve Mandanda (Marseille), Alphonse Areola (Paris Saint-Germain)

Forsvar: Djibril Sidibe (Monaco), Benjamin Pavard (Stuttgart/Germany), Samuel Umtiti (Barcelona/Spain), Raphael Varane (Real Madrid/Spain), Adil Rami (Marseille), Benjamin Mendy (Manchester City/England), Lucas Hernandez (Atletico Madrid/Spain)

Midtbane: Paul Pogba (Manchester United/England), Corentin Tolisso (Bayern Munich/Germany), Blaise Matuidi (Juventus/Italy), Ngolo Kante (Chelsea/England), Steven Nzonzi (Sevilla/Spain)

Angrep: Antoine Griezmann (Atletico Madrid/Spain), Olivier Giroud (Chelsea/England), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Ousmane Dembele (Barcelona/Spain), Florian Thauvin (Marseille), Nabil Fekir (Lyon), Thomas Lemar (Monaco)

Trener: ledes av Didier Deschamps.

Veien til VM: 
Frankrike tok seg som nevnt enkelt til VM, fra gruppe av sammen med Sverige, Nederland, Bulgaria, Luxembourg og Hviterussland. 
Selv om de endte med 23 poeng og 18:6 i målforskjell så hadde de ikke den sterkeste opptredenen, utifra forutsetningene. Flere tette oppgjør med lite mål, og uventede uavgjort. Men nå skal det også sies at de heller ikke spilte opp imot sitt beste.

 
 

Peru

Image
Nummer 11 på rangeringen og 78 år etter sist gang de klarte å gå 10 kamper på rad uten tap i et mesterskap har Peru klart å kvalifisere til dette VM i Russland. Forrige gang var det en Copa America tittel de fikk med seg takket være sin fine form, men i dette mesterskapet er de i snitt det lavest rangerte lagene blant oddstilbyderne, der man får mellom 900 og 1000 i odds på at de skal vinne. 

Foreløpig laguttak.

Keepere:
Caceda (Veracruz), Carvallo (UTC), Gallese (Veracruz).

Forsvar: 
Abram (Velez Sarsfield), Advincula (BUAP), Araujo (Alianza Lima), Corzo (Universitario de Deportes), Ramos (Veracruz), Rodriguez (Junior), Santamaria (Puebla), Trauco (Flamengo).

Midtbane:
Aquino (BUAP), Carrillo (Watford), Cueva (Sao Paulo), Flores (AaB), Hurtado (Vitoria de Guimares), Pena (Granada), Tapia (Feyenoord), Yotun (Orlando City). 

Angrep:
Farfan (Lok. Moskva), Guerrero (Flamengo), Polo (Portland Timbers), Ruidiaz (Morelia).

Trener.
Mannen som styrer dette laget heter Ricardo Gareca. Argentineren har tidligere spilt for blant annet Boca Juniors og River Plate. Som trener har han ledet flere lag i Peru og Argentina til serietitler, før han tok over Peru i 2015. Som landslagstrener kom han inn før Copa America i en tid der Peru slet med å finne stabilitet. Han gjorde en god jobb der og ledet laget til en semifinale. 

Veien til VM.
Veien til den første kvaliken til VM siden 1982 var ikke akkurat forventet da de starten kvaliken, og den var også full av dramatikk. Halvveis gjennom kvaliken så det ut til å bli nok et mislykket forsøk, men med litt flaks og en god jobb av Gareca så fikk de snudd resultatet og de klarte å kvalifisere seg. Blant flaksen finner vi et 2-0 tap mot Bolivia, som senere ble gjort om til en 3-0 seier da det viste seg at Bolivia hadde en diskvalifiserende spiller på banen, også mot Colombia hadde de flaks da keeper Ospina var så vidt borti ballen på et frispark og den gikk i mål istedenfor å gå utenfor. 

 

1 COMMENT

  1. Det er umulig å forstå dere `fotballfans`. Toppen av lykke for dere, er å sitte på ræva og se på folk dere ikke kjenner leke med en ball på en plen. Jeg hadde tatt selvmord hvis jeg ble tvunget til å gjøre noe så latterlig.

    Det har vel blitt bevist lenge nå at fotballfolk er ravende idioter. Bare se på Frankrike, de vant en fotballkamp. Også gikk de fullstendig amok, drepte to personer og knuste alt de kom over. Hva skjer når Frankrike taper en kamp?? 3. verdenskrig?

    En annen ting er at alle fotball-lag er nå køl svarte. Du ser bare tenner og øyne, fordi alle kommer fra Afrika, uansett hvilket land dem spiller for. Jeg bare gleder meg til den dagen noen forbyr dette forbannede tullet. Det er ikke noe annet en vold på tribunene og patetiske veike små menn som leker med en ball på en plen. Jeg har også lekt med en ball på en plen. Når jeg var 10 år gammel.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!