Helgens Premier League runde ble avsluttet i går med Leeds – Leicester, og vi har sett på noen Opta-statastikker for runden. Her er 10 funfacts du har lyst å få med deg!

1- Jordan Pickford benket

Evertons førstevalg blant stengene måtte se seg selv på benken for første gang på 120 Premier League kamper på rad, siden han kom til klubben i juni 2017. 

2- Liverpool vinner hjemme

Liverpool forlenget sin rekke av ubeseirete kamper på eget gress til 63 kamper (Vunnet 52, 11 uavgjort) på rad. Dermed tangerte de sin egen rekord fra 1980. Bare Chelsea i 2008 har flere kamper ubeseiret (86 kamper – brutt i 2008)

I tillegg er Liverpool bare den andre klubben i Premier Leagues historie som har sluppet inn det første målet i tre hjemmekamper på rad, men fremdeles stått igjen som seiersherre. Den første var Blackburn tilbake i 2009.

3- Diego Jota x3

Diego Jota er bare den andre spilleren for Liverpool som har scoret mål i hver av sine 3 første Premier League kamper for klubben. Luis Garcia i 2004 var den første. 

4- Trent Alexander Arnold i 100

I hans 100 Premier League kamp stod Trent Alexander Arnold igjen som seiersherre for 77 gang. Bare Ederson har vunnet flere kamper i hans første hundre kamper i Premier League historien. Ederson hadde forøvrig 79 seire på sine første 100 kamper.

5- Gareth Bale is back

Bale is back! Gareth Bale scoret sitt første mål for Tottenham på 7 år og 166 dager. Sist gang han scoret var i avskjedskampen mot Sunderland i 2013. 

I tillegg scoret han nøyaktig i det 200 sekundet etter han entret banen i helgen. 

6- Harry Kane best i Europa

Harry Kane har vært direkte involvert i 14 mål (6 mål, 8 assist) etter bare 7 seriekamper denne sesongen. Det er mest i alle store ligaene i Europa med Lewandowski på andreplass. 

7- Manchester Uniteds tap mot Arsenal

Manchester United har kun tatt 7 poeng på sine 6 første Premier League kamper denne sesongen, det laveste antallet siden David Moyes korte inntreden i 2013/14 sesongen. For øvrig så avsluttet United på 7. plass den sesongen.

Manchester United har laget 5 straffer i mot på deres 7 siste hjemmekamper i Premier League. De 5 straffene i rekken før de nevne 7 kampene ble laget på en rekke av 101 hjemmekamper. 

8- Arsenal snur trender

Arsenal vant for første gang mot Manchester United på Old Trafford i Premier League for første gang siden september 2006, og for første gang på 14 forsøk. 

Arsenal har vunnet borte mot en «topp seks» klubb for første gang i Premier League på 30 forsøk. Sist gang var i 2015 mot Manchester City.

9- Pierre-Emerick Aubameyang er unik

Pierre-Emerick Aubameyang er den første Arsenal spilleren til å score på straffe på Old Trafford i en Premier League kamp – i Premier Leagues historie! 

10- Harvey Barnes er raskere enn lynet

Harvey Barnes sitt mål etter 121 sekunder var Leicester sitt raskeste mål i Premier League siden Shinji Okazaki scoret mot Brighton i august 2017. 

…og så tar vi en ekstra en!

11. Straffekongen Paul Pogba

Paul Pogba har laget 3 straffer i mot for Manchester United i Premier League under Ole Gunnar Solskjær sin tid som manager. Dette er tre så mange ganger som nestemann på listen. Uforsiktig? 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!