11. juli braker det endelig løs. 1. Divisjon starter opp!

Egentlig skulle serien ha vært sparket i gang 21. mars men Corona utsatte alt.

Serien i år er blitt redusert fra 12 til 10 lag og består av 18 serierunder fra juli til november. Årets utgave blir på grunn av utsettelsen betegnet som vanskelig å spå. Det blir et bikkjeslagsmål om hvert poeng og vi får se spennende oppgjør i hver runde.

2020 sesongens klare favoritt er Stabæk. De rykket ned fra Toppserien i fjor og har ambisjoner om å gå rett opp igjen. Tabelltipset mitt er basert på egen erfaring med divisjonen.

  1. Stabæk. Har mye å revansjere etter fjorårets nedrykk. Har vist gode takter i treningskampene. Seinest med storseier mot Amazon.
  2. Hønefoss. Overraskelseslaget som debuterte med en sterk 2. plass i 2019. Har en brei og god stall. Tipset er litt usikkert ettersom årets treningskamper har bydd på få seiere. I tillegg har klubben slitt med skader, men troppen er friskmeldt nå.
  3. Fart. Laget fra Hamar rykket ned i fjor og har ambisjoner om å holde seg i toppen av tabellen. De fikk seg en trøkk da stortalentet Julie Blakstad forsvant til RBK rett før seriestart. Det kan påvirke laget i negativ retning.
  4. Øvrevoll/Hosle. Laget hadde en sterk sesong i fjor, endte på tredjeplass og imponerte tidvis. I år tror jeg laget er litt for svakt til å havne helt i toppen.
  5. Fløya. 2019 ble de seriemestre i siste kamp. De lå i toppen hele veien. I år blir det tøffere. De mistet sin storscorer Celine Nergård til RBK før sesongen og det vill nok påvirke lagets angrepsspill.
  6. KIL/Hemne. Et nyopprykket lag med positive takter. Slo Grand Bodø i kvalik i fjor. Kan overraske. En klubb en bør følge med på.
  7. Amazon Grimstad. Klubben hadde en delt sesong i fjor. Var ligaleder til midt i august, så kom det en tapsrekke som sørget for at de nesten måtte ut i kvalik. Også dette laget har mistet sin storscorer Isabella Hayes og det vill nok også her påvirke.
  8. Medkila. Laget fra Harstad kjempet godt i fjor og endte på fjerdeplass. Tror nok det blir tøffere i år. Men de kan overraske.
  9. Grei. Laget fra Oslo kjempet seg såvidt unna kvalik i fjor og skal nok kjempe om å unngå nedrykk i år.
  10. Åsane. Laget hadde ingen spesielt god sesong i fjor, men tok seg sammen mot slutten av sesongen og berget plassen.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!