Av Even Lübeck

Premier League:

Seks kamper ble sparket i gang 16.00, og rundens øyeblikk kom på Liberty Stadium der Chelsea gjestet Swansea. 1-0 kom etter knappe minuttet, 2-0 kom før halvspilt første omgang og Chelsea ga seg ikke før det sto 5-0 på lystavla. Diego Costa er i storform, scoret to mot waliserne og er toppscorer i Premier League med 19 mål på 17 mål. Chelsea imponerer nok en gang og virker svært solide, det finnes ikke mange ting å pirke på hos Jose Mourinhos disipler. Manchester United slo QPR 2-0 på en halvveis dag etter to scoringer av hhv. Fellaini og Wilson. Fellesnevneren var at begge startet på benken, kom inn og avgjorde kampen; Fellaini med sin 1-0 scoring og Wilson som punkterte kampen med 2-0 helt på tampen.

Rundens spiller er utvilsomt Eljero Elia. Nederlenderen er lånt ut fra Werder Bremen og har satt sitt preg på Premier League allerede med to scoringer og mange gode og smarte involveringer. Elia har hurtighet, tekniske ferdigheter og kan vise seg å bli svært viktig for Southampton i kampen om den viktige 4.plassen som gir Champions League-plass.

Rundens storkamp kom på søndag mellom Manchester City og Arsenal. Det var hyggelig å se Sergio Aguero tilbake på Etihad, men han virket ikke i kjempeform og var ikke spilleren som stjal overskriftene i The Sun og Daily Mirror på mandag. Arsenal overrasket alle og slo fjorårets seriemester 2-0 etter scoringer av den spanske magikeren Santi Cazorla og den franske kjekkasen Olivier Giroud. Snakkisen etter kampen var dansen til Cazorla, og den kan du se her!

Ligue 1:

PSG og Marseille holdt følge med serieleder Lyon, men det var på hengende håret! Paris tok imot Evian på mektige Parc des Prince, og en oppskriftsmessig seier var det eneste som var godt nok for kravstore Paris-fans. 38-åringen Cedric Barbosa dunka inn 1-0, men scoringer av Marco Verratti og David Luiz ga PSG-ledelse til pause. Verdt å nevne at Benjamin Leroy sto en ekstraordinær kamp og hadde mange spektakulære redninger! Da PSG gikk opp til 2-1 trodde de fleste at kampen var punktert, men Gregory Van der Wiel ville det annerledes. Et klønete selvmål førte til at lagene var like langt, men sene scoringer fra Edinson Cavani og Javier Pastore gjorde at gullfavorittene fra hovedstaden fortsatt har heng på teten. Lyon vant 2-0 og det er ikke vanskelig å gjette hvem som scoret det ene målet. Selvfølgelig var det Alexandre Lacazette, som står med imponerende 21 mål på 20 kamper så langt i år.

Marseille slo Guingamp, men også det var på hengende håret. To sene scoringer fra Mario Lemina og Andre-Pierre Gignac gjorde at de hvite og blå kun ligger ett poeng bak serieleder Lyon. Rundens spiller må være Lucas Barrios fra Montpellier. Paraguayaneren er på lån fra Spartak Moskva og etter skuffende sesonger i Kina og Russland, har han endelig fått hull på den berømte byllen. To scoringer mot hhv. Lens og Rennes har gjort at spissen virkelig har fått blod på tann, og det viste han nok en gang denne helgen. Hattrick mot Metz og en sterk 3-2 seier borte gjør at Montpellier for øyeblikket ligger respektabelt plassert på en 6.plass.

Serie A:

Juventus fortsetter deres parademarsj mot seriegull og smadret Hellas Verona 4-0. På de tre siste kampene har den sorte dame scoret 13 mål og kun sluppet inn to mål, mao. ser det svært lyst ut for Juventus. Storkanonene Inter og Roma fikk ikke med seg mer enn ett poeng fra helgens kamper, mens AC Milan tapte noe sjokkerende hjemme mot Atalanta. Det bør ringe noen kraftige bjeller hos Pippo Inzaghi, for kun en seier på de fire siste kampene er ikke godt nok for Milan. Rundens kamp: Genoa-Sassuolo. 1-1 til pause, 2-3 etter 91 min og 3-3 slutt. Berardi med to mål, men kampen vil nok bli husket for de dramatiske sluttminuttene. Fetfatzidis satte straffen sikret og skaffet et viktig poeng for Genoa, som ligger over gigantene Inter og Milan på en 7.plass.

 

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!