I denne artiklen tar jeg uhøytidelig for meg Tippeligaen 2013 fra bokstaven A til bokstaven Å. Tippeligaen åpner i dag, med kamp mellom Viking og Molde.

A-M

Aalesund sparket trener Kjetil Rekdal etter sesongen og ansatte nysparkede (fra Rosenborg) Janne Jönsson istedenfor. Noen mener at dette er ett svakhetstegn (resirkulering) i tippeligaen.

Badji er Brann sin siste ervervelse. Midtbanespilleren gikk til Brann for ukjent sum, selv om ryktene skal ha det til at summen skal ha vært så mye som 7 millioner. Om Badji klarer  å spille seg inn på Brann sin midtbane blir spennende å se.

Canal digital kjøpte rettighetene til Tippeligaen på beste fall tvilsom måte. Det betyr at jeg personlig som ser både Premier League og Tippeligaen må ut med over 500 kroner for å få med meg begge ligaene, kontra 299 de siste årene for begge deler.

Daniel Fredheim Holm er endelig tilbake i Vålerengenetter å ha vært litt klubbnomade.

Daniel Fredheim Holm

spilleren som ble spådd en svært lovende karriere, har ikke klart å slå helt igjennom, selv om han har spillt både i Norge og i Danmark i noen år. Så gjenstår det å se om Daniel klarer å spille seg til fast plass på Ullevål.

Erik Mjelde er uønsket i Brann, men innsisterer på å avslutte kontrakten ut sesongen. Skal bli ydmyk og jobbe hardt for plassen sin i Brann. Sannheten er at han er pga beskjeden Brann har gitt sist i rekken til å få en plass i 11’eren til Brann, da Brann vil la de unge spillerene som skal satses på videre få spilletid. Avisskriverier tvang fram spilletid i treningskampene før han så ble skadet. nb: Fredag 15 mars, etter jeg hadde skrevet denne artiklen, annonserte Brann.no at Erik Mjelde har sagt opp sin kontrakt med Brann.

Fotballspilleren.com er adressen til Norges kanskje mest kjente fotballbloggende spiller, Mads Hansen (fra Fredrikstad). Det hele begynte pga tap av ett veddemål, men nå ser den skriveglade fotballspilleren  ut til å nyte livet i rampelyset, og leverer flere blogginnlegg i uken.

Grindheim, Christian er bare på lån til Vålerengen. Likevel er han valgt til kaptein, og Rekdal vraker dermed lagets tidligere kaptein ‘Doffen’ Hæstad. I tillegg er Christian tilbake i varmen på landslaget.

Høiland, Tommy (Sandnes Ulf) ble denne uken beskrevet som Tippeligaens mest forhatte spiller. Dette på bakgrunn av hans oppførsel både på og utenfor banen. Desto bedre grunn til å legge Tommy Høiland til på twitterlisten din!

Tommy Høiland

Isen og snøen er ikke vekke fra Norske toppidrettsarenaer, og likevel står NFF fast på å starte Tippeligaen så tidlig som dette. I tillegg blir det pause på 2 uker etter første runde gjør heller kanskje ikke stort for den dalende interessen for Norsk toppfotball.

Joona Toivio, finsk landslagstopper, er akkurat blitt klar for Molde. Dermed er siste brikken på plass, etter spillerene de solgte i høst (bl.a. Angan og Forren).

Kjell Jonevret ble ansatt i Viking etter at Åge Hareide ble sparket på slutten av sesongen i fjor. Første kamp er mot gamleklubben Molde, som han håper å ta første stikk mot allerede nå. Selv uttalte han til Tv2 at han kunne godt tenkt å ‘takle’ noen i administrasjonen -om de hadde spilt selv.

Liten sjanse er vel kanskje det beste jeg tror Hødd kommer til å ha når de skal ut i Europ

acup til sommeren. Vi ønsker gjerne en askeladd i cupen, men dette er vel baksiden av medaljen..

Molde og Ole Gunnar Solskjær går for sin strake 3dje serietittel. Solskjær varsler at han kan skrive ny kontrakt med Molde, ellers får vi se om det ikke kommer noen tilbud fra Premier League i løpet av sesongen.