Det er heltysk mesterligafinale i dag, og på hver sin side står to ulike trenere, både personlighetsmessig og karrieremessig.

Bt.no har en kjempeflott artikkel på dette, som du kan lese i sin helhet på http://fotball.bt.no/mesterligaen/article281216.ece. Her er ett utvalgt utdrag:
 

Jupp Heynckes – – Den største forskjellen på meg og Klopp? Alder og erfaring. Jeg husker godt de feilene jeg gjorde for 10–15 år siden.

Mannen på podiet har ikke kommet til Wembley for å holde noe stand-up-show. Han drar på smilebåndet én gang i løpet av 15 minutter, det er ikke et rusk å spore på den grå og nypressede dressen, kun ufarlige svar på journalistenes spørsmål som opptar hele Tyskland. Jupp Heynckes er kanskje ikke like elsket av fans og journalister som Klopp, men det er all grunn til å beundre ham for resultatene i tre tiår som trener. Han er autoritær og fotballkunnskapene er udiskutable.

I samme stol en time senere: 23 år yngre Jürgen Klopp. Mannen som ikke kan holde en pressekonferanse uten å dra et halvt dusin vitser. Ingen dress, kun sin vanlige grilldress og gult og svart. Avslappet, kameratslig og kvikk i replikken. Jürgen Klopp er han du alltid vil ha med på festen. Eller som en engelsk kollega sa: «He’s everybodys darling». Fotball-Europas nye sjarmtroll. Han som gråtkvalt ringer rundt til spillerne midt på natten og forteller at en lagkamerat er solgt.

Dog så har de noen likheter også. Begge er pinlig nøyaktige i analysearbeidet.

I tillegg er både Heynckes og Klopp like opptatt av det psykiske som det fysiske i uttak av lag. De går etter personlighet. Om den og den spilleren er rustet til den neste oppgaven.

Den neste oppgaven er kveldens Champions League-finale. Det kan bli en praktfull avskjed for pensjonisten Heynckes. Eller starten på en stor trenerkarrière for Klopp.

 

Les artikkelen på http://fotball.bt.no/mesterligaen/article281216.ece