Etter 3 år med dårlige resultater, bortforklaringer og fancy ordbruk er det nok. NFF må innse at Prosjekt Høgmo er over og ut og de er nødt for å reagere. Problemet er dog at Høgmo var NFF sitt triumf prosjekt og ved å sparke Høgmo så skriver de under på sin egen inkompentanse / overdreven tro på egne kunnskaper.

Norge tapte kampen de ikke skulle tape i går – nemlig mot 133 på Fifa-rankingen. Ikke bare var det første gang Aserbajdsjan slo oss, det var også første gang Aserbajdsjan faktisk scoret på oss. Norge under Høgmo har nå altså spilt 2 hele kamper mot dette laget uten å klare å score mål. Norge er nesten historisk dårlige når det kommer til Fifa-rankingen og dette resultatet vil nok sende oss nedover i undergrunnen.

Under kvalifiseringen til VM i Brasil ble Drillo sparket 2 kamper før han skulle gi seg, det var så viktig å få inn prosjekt Høgmo. Dette kunne faktisk være med å redde VM-kvalifiseringen som hang i en tynn tråd. Dette slo selvfølgelig feil for prosjekt Høgmo som debuterte med tap. Det ble mye rabalder etter denne sprakingen og det ble ett prestisjeprosjekt for NFF å vise ord bak handlingene sine at det var viktig for norsk landslagsfotball å få inn Per Mathias Høgmo.  Dermed sitter det nok veldig langt inne for NFF å sparke deres eget prestisjeprosjekt. Prosjektet som var så viktig for NFF og som de hadde så mye tro på at de var villige til å sparke Norges mest likte landslagstrener og den landslagstreneren som har oppnådd mest med det norske landslaget.

Høgmo har levert det dårligste resultatet en Norsk landslagstrener har oppnådd siden Tord Grip ledet laget i 1988.

Høgmo har levert det dårligste resultatet en Norsk landslagstrener har oppnådd siden Tord Grip ledet laget i 1988. Allikevel er det så mye prestisje i prosjektet at NFF er villig til å se blindt videre herfra og stille seg bak bortforklaringene til Per Mathias. For første gang siden 1988 har A-landslaget innledet en kvalifisering med to strake tap.

Per-Mathias Høgmo ledet Norge for 33. gang. Kun ni ganger har han vunnet som landslagssjef. Lørdagens tap var hans 17.

Per Mathias som på morsomt ble kalt «Per Messias» skulle endre det norske landslagets måte å spille fotball på. Han skulle være den folkelige, den jordnære som skulle få Norge til å spille ut motstanderne. Jordnær ble det absolutt ikke, men ord og uttrykk som ligger langt over det folkelige nivået. I stedet ble det fotball der vi selv setter oss i ugunstige situasjoner og motstander LETT kan unytte våre svakheter. Tenker at våre motstandere takker og bukker for maten og innkasserer lett 3 poeng i møtet med Norges fremste menn.Etter 3 år i stolen med denne nye spillestilen kan man slå fast at den ikke fungerer, så hvorfor forsette å prøve. Hva er det NFF ser som ikke vi andre ser, eller er det rett og slett stoltheten som ikke klarer å ta den riktige avgjørelsen.

I diskusjons forumer på nettet kan man lese at spillerne ikke presterer og det er de som ikke leverer, noe som faktisk stemmer. Men etter 33 kamper er det for lengst på tide å stikke fingeren i jorden å si at det ikke er der skoen trykker. Hvorfor ikke kalle en spade for en spade? Per Mathias er det verste som har skjedd norsk landslagsfotball siden Tord Grip!

Per Mathias er det verste som har skjedd norsk landslagsfotball siden Tord Grip!

I går leverte spillerne en slett kamp som nok maks hadde gitt spillerne kontrakt i Obosligaen om det var prøvespill de var på. Likevel er det Per Mathias som velger hele troppen, velger taktikk, velger hvilken inngang vi skal ha til kampen, hvordan spillerne skal spille, HVORDAN de skal spille, hvilke styrker de skal spille på og hvilken taktikk som kan slå motstander. Det er Per Mathias som skal være arbeidsleder og som skal legge opp ett løp som gjør Norge i en fordelaktig posisjon i forhold til kampen. Når han til de grader hele tiden bommer her kan du ikke lengre skylde på spillerne ikke presterer. Per Mathias gambler og bommer har blitt en gjenganger!

Jeg skjønner godt at Per Mathias ikke ønsker å sparke seg selv, hvilken trener med respekt for seg ønsker det? F.eks Rikard Norling forventet å sparken i Brann lenge før han fikk det, men det var aldri snakk om å trekke seg. NFF er nødt for å svelge kamelene, sette sin egen stolthet til side og faktisk gjøre det eneste riktige: Stake ut en ny kurs med en ny landslagstrener!

NFF er nødt for å svelge kamelene, sette sin egen stolthet til side og faktisk gjøre det eneste riktige: Stake ut en ny kurs med en ny landslagstrener!

Mest sannsynlig er toget til VM allerede gått for vår egen del. Tyskland vinner gruppen uansett men vårt håp har hele tiden vært 2 plass og playoff. Vi trenger derimot alle poengene vi kan få ellers og er nå avhengig av lag som Tjekkia og Nord-Irland bommer i sine kamper, og da i tillegg må vi i tillegg klare å løfte oss og vinne mot dem. Man kan si at Nord-Irland bare har 3 poeng og Tjekkia bare har 1 poeng mer enn oss etter 2 kamper, men da tar vi selvfølgelig ikke høyde for at de har møtt Aserbajdsjan som garantert gir 3 poeng.

I skrivende stund med Per Mathias bak roret ser jeg ikke hvordan vi skal klare å heve oss såpass til å ta nok poeng til å klatre og få 2 plass i gruppen. En endring nå kan redde stumpene av en VM-kvalifisering selv om vi har satt oss selv i en ytterst vanskelig situasjon med tapet som ikke kunne komme…

Hører gjerne fra deg og dine tanker!

2 COMMENTS

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!