Påskehelgens Premier League runde er over, og jeg har gjort meg noen tanker om runden. Mange flotte mål ble scoret..

1. …men det var spesielt 3 lag som utmerket seg. Arsenal, Qpr og Manchester United. Mens i toppen ser det ut som det er 4 lag som allerede er klare for champions league spill neste sesong, med Chelsea som allerede vinner av Premier League.

2. Qpr tok en uhyre viktig seier i bunnen av Premier League, når de utklasset WBA 1-4. WBA hadde ikke tapt på 3 hjemmekamper etter managerbyttet, når de ble nedsablet av QPR. QPR ligger fremdeles på 19 plass, med 3 poeng ned til Leicester, og 2 poeng opp til trygg plass (som Aston Villa innehar akkurat nå).

3. Faktisk er det 0-3 resultatet til QPR, til pause, første gangen siden 1995 at QPR leder med 3 mål til pause i en Premier League kamp!

4. Joey Barton var igjen innblandet i ett rødt kort. Derimot var det ikke Barton som fikk se det røde denne gangen, men Youssouf Mulumbu som fikk spille ca 10 minutter etter innhoppet. Han hoppet liksågodt opp i duell med engelskmannen og plantet albuen i ansiktet. Hentet fra Vg live:

barton
sanchez5. Spikeren i kisten var det nok for Liverpool skuten og jakten på 4 plassen. Etter 35 minutter stod det Arsenal – Liverpool 0-0, mens etter 45 minutter var det endret til Arsenal – Liverpool 3-0, etter 3 flotte mål.

6. En spiller som måtte tåle mye kritikk denne runden var Raheem Sterling, pga kontraktkonflinken med Liverpool. Han har 2 år igjen, men ønsker ikke å skrive ny kontrakt for de røde.

Unggutten har vært i hardt vær den siste tiden etter å ha snakket offentlig om sin kontraktskonflikt med Liverpool – uten manager Brendan Rodgers tillatelse

7. En annen som IKKE mottar kritikk, er Arsenals Oliver Giroud. Månedens spiller forsetter å levere varene, og setter munnkurv til alle som mener han ikke er god nok spiss for Arsenal. Faktisk er Oliver Giroud første spiller for Arsenal, til å score i 6 Premier League kamper på rad siden Emmanuel Adebayor gjorde det i 2008.

8. Fakisk er det første gang siden Februar 1995 (mot Southampton)  at Liverpool har lagt under med 3 mål eller mer til pause, i Premier League.

9. Mange forteller at Stoke er (var) ett dødballlag, men laget som har scoret FLEST mål på faste situasjoner denne sesongen er faktisk Arsenal. 20 er tallet, og det høyeste i Premier League.

10. Forøvrig var det ikke uforventet at Arsenal skulle putte mot Liverpool, for på de siste 20 kampene, har kun Liverpool holdt 0’en 1 gang..

herrera11. Manchester United vant komfortabelt 3-1 mot nedrykkskandidaten Aston Villa, og sammen med Arsenal passerte de begge Manchester City på tabellen. At Wayne Rooney scorer mot Aston Ville er kanskje ikke noen bombe, for det er nemlig motstanderen i Premier League han scorer mest mot!

12. Angel Di Maria har måtte tåle kritikk for å ikke levere varene, men han er nå spiller nummer 2 i Premier League (etter Fabregas) som har passert 10 assist.

13. Lørdagens siste kamp var Chelsea mot Stoke. Og vi var vitne til det som kanskje er årets mål i Premier League: Nemlig Charlie Adam fra 60 (!!!) meter!

charlie adam

14. Stoke fikk 6 gule kort i denne kampen, noe som er rekord i Premier League denne sesongen for ett lag.

15. Chelsea er det 2 laget til å score 100 Premier League straffer.. (Liverpool har scoret 102)

16. ….og Eden Hazard har scoret på alle 9 Premier League straffene han har tatt. Ingen ande spillere har tatt flere og aldri misset. Dog har Berbatov den samme rekorden.

meyler hull17. Ingen andre klubber enn Hull og Aston Villa har sett flere røde kort denne sesongen. Begge disse lagene står registrert med 6 utvisninger. Italienske David Meyler for Hull ble utvist i kampen mot Swansea.

18. Søndagens brakte kanskje Premier League sesongens kjedeligste kamp, når Burnley bussen tok i mot rullator Tottenham. Treg fotballkamp med alt for lite action..

19. En rekord Tottenham fikk ordnet noe på, var at de kun hadde holdt nullen i en av deres seneste 13 bortekamper. Det er nå 2.

20. Harry Kane fikk være kaptein, og ble dermed den yngste kapteinen på ett lag i Premier League denne sesongen (21 år og 251 dager)

21. Søndagens ble avsluttet med ett derby som inneholdt mye kjemping, og lite tiki taka fotball.. Men Defoe sitt vinnermål er en perle, og var verdt å se kampen for!

defoe

22. Noen vil kanskje savne Manchester City i første posten, som overasket denne runden. Men faktum er at de har tapt de tre siste seriekampene, og at de taper mot Crystal Palace kom vel ikke som noe lydnedslag. Selv om de var favoritter til kampen..

Crystal Palace v Manchester City - Barclays Premier League

Alle resultatene og tabellen finner du her!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!