Enda en Premier League runde er over, og jeg ser litt tilbake på noen tanker jeg gjorde meg i løpet av helgen. Som for eksempel hvor lekk Liverpool er, hvor imponert jeg var over Southampton og hvor dårlig start Luis Van Gaal har fått.

B0h_3RBIUAEWVGe

Tottenham åpnet på en helt annen måte enn de åpnet borte mot Arsenal. Hadde faktisk forventet at tilnærmingen skulle være lik. Men kampbildet endrer seg fort med mål, og det billige straffe Tottenham får i mot seg er med å gjøre kampen til en skikkelig perle for den nøytrale tilskuer. For meg som Tottenhamsupporter er det med å bekrefte at forsvarsproblemene forsetter fra i fjor, selv om jeg synes det er framgang i spillet. Mål preger også kamper, og tror at kampbildet nok hadde vært annerledes om Soldado hadde puttet straffen, og det blitt 2-2. I stedet må Tottenham på agueronytt jakte utligning, noe som åpner for Sergio Aguero. Og for en spiller det er! Mannen scorer altså hver 108 minutt, som er det beste for en spiller i Premier League NOENSINNE. I tillegg har han scoret like mye mål som Suarez på like mange kamper (dog ikke totalt like mange). For øvrig består kampen mellom Tottenham og Manchester City av 24% av alle straffene gitt denne sesongen i PL. Og Tottenham har fått hele 9 straffer mot seg i 2014, noe som gjør dem til serieleder i lage straffe konkurransen.

Liverpool er lekk! Liverpool har kun klart å holde nullen i 1 av sine siste 14 seriekamper. Og sammen med Suarez forsvant også scoringsviljen, selv om skader nok skal ha sin del av kaken for dette og. Men en fartsfylt kamp ble det mellom Liverpool og Qpr. Qpr som faktisk er det snilleste laget i Premier League med kun 8 gule kort, og 60 frispark i mot. Og dette ble dagen for selvmålene. Hele 2 selvmål scorte QPR, og Richard Dunne kunne krone seg som den første i PL’s historie som har scoret ett tosiftet antall selvmål. Faktisk har 5% av målene i Premier League denne sesongen vært selvmål, noe som er det høyeste prosenten registrert i PLS historie, så langt ut i sesongen. Etter denne kampen skrev Tv2s Kasper Wikestad at dette fort kunne bli Happy Harry sin siste kamp for QPR, og lanserte likegodt Tim Sherwood eller Glen Hoddle som ny manager. I tillegg har det kommet fram mer grums på Happy Harry i ettertid av kampen, der blant annet Adel Tarbat har stått fram og sagt at ’Arry lyger om tilstaden hans.

Men selv om Liverpool ikke har funnet scoringsformen fra forrige sesong, så scores det i Premier League. 2,95 mål pr kamp, noe som er det høyeste tallet registrert så langt ut i sesongen, i Premier Leagues Historie. Southampton var med på å bidra på denne statestikken, med sin herlige 8-0 seier over Sunderland. Kan ikke si meg noe annet enn imponert over Southampton som ble ribbet for spillere og manager før sesongen, men own goalframstår så samspilt og tett bakover som de gjør. Kun 5 mål har de sluppet inn, noe som er det laveste i Premier League denne sesongen. I helgen var det også første gang Southampton scoret mer enn 5 mål i en Premier League kamp siden 6-3 seieren om Manchester United i 1996. Og stakkars Sunderland! De har nå scoret 7 selvmål siden starten av forrige sesong, som er det høyeste antallet i Premier League. Men duverden FOR ETT SELVMÅL! Jeg kåret det allerede nå til årets selvmål!

Aston Villa åpnet bra, men de siste kampene har vært langt i fra majestetiske. I årets 4 første kamper var de effektiviteten selv, men dette har ikke holdt i de 4 neste. Faktisk har Aston Villa bare klart 12 skudd på mål denne sesongen, noe som er så lavt at alle de andre 19 lagene i serien MINST har det dobbelte. Ett annet lag som sliter med forsvaret er Arsenal som kun har klart å holde nullen 1 gang på 8 kamper.

Burnley er nå det eneste laget i de fire øverste divisjonene som enda ikke har vunnet en kamp. Newcastle var 19 laget denne sesongen til å klare å vinne en kamp. For øvrig møtte Burnley overmannen i West Ham denne helgen, som har headet 33 ganger på mål denne sesongen. Dette er faktisk så mye at nestemann på listen har kun 16! Dette har igjen medført at West Ham har scoret 6 mål på hodet, som er det høyeste antallet i Premier League denne sesongen, og faktisk 1 mer enn de gjorde i hele 2013/2014 sesongen.

Chelsea og Murinho er eneste laget som har hatt en ”flying start” i Premier League denne sesongen. De virker velkomponert og uslåelige. 8 kamper har medført 7 seire og 1 uavgjort, og selvfølgelig serieledere. Hele 9 spillere har scoret for Chelsea denne sesongen, noe som er det høyeste antallet i årets utgave av PL. Kanskje det beste kjøpet dette overgangsvinduet har vært Fabregas, som har vært involvert i 8 mål (1 mål, 7 assist) på 8 kamper.

GTY 457552798 S FOC SPO SOC GBR ENRunden ble avsluttet med Manchester United stilte med det yngste mannskapet i PL denne sesongen. 24 år og 153 dager var gjennomsnittet på de 11 som startet. Men det er rusk i maskineriet, og til tross for ekstremhandling i sommer, har ikke Luis Van Gaal fått sving på sakene. Problemet til United er når de først kommer under, klarer de ikke å snu det. Manchester United har ikke klart å vinne noen av de 11 kampene de har lagt under til pause i 2014. Bare tre av dem har endt med uavgjort. For øvrig var Fellaini sitt mål det nest raskeste scoret av en innbytter denne sesongen. Kun 2:35 etter han kom inn, lå ballen i nettet, og Fellaini kunne feire sitt første Premier League mål for rødtrøyene. For øvrig har ingen engelsk spiller scoret mer enn 21 år gamle Saido Berahino, som er oppe i 6 nå.

Så blir det spennende å følge med på hvilken Premier League manager som først får fyken. De som jeg føler ligger nærmest nå er Harry Redknap, Alen Pardew og Gus Poyet. Hva synes du?

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!