Da er overgangsvinduet stengt for denne gang, og du verden for en kveld det ble. Jeg fulgte overgansvinduet tett og selv om det ble en liten nedtur for en Tottenhamsupporter leverte kvelden alikevel i både rykter og signeringer..

fellaini2

Det ble også satt flere rekorder i dette overgangsvinduet, som endte i gårsdagens festdag, Transfer Deadline Day.  Ifølge selskapet Deloitte ble det brukt nærmere 6 milliarder kroner (630 millioner pund) på nye spillere i løpet av overgangsvinduet. Den tidligere rekorden var på 500 millioner pund og ble satt i 2008.

I tillegg ble Gareth Bale som kjent solgt fra Tottenham til Real Madrid, etter lang tids saga. Overgangsummen, som klubbene enda ikke har offentliggjort, skal gjøre Bale til verdens dyreste spiller. Den tidligere rekorden holdt Real Madrid for sitt kjøp av Christiano Ronaldo fra Manchester United.

WBA sprengte sin egen overgangsrekord når de kjøpte Stéphane Sessegnon fra Sunderland i går. Overganssummen er enda ikke kjennt, men WBA bekrefter at det er den dyreste spilleren.

Hvor mye får Arsenal av det de har solgt for til å kjøpe nye spillere??
Hvor mye får Arsenal av det de har solgt for til å kjøpe nye spillere??

Arsenal slo på stortrommen og brukte over £42 millioner kroner på Mesut Özil, som gjør han til den nest dyreste spilleren en Engelsk klubb har kjøpt en spiller for, i følge Tv2s ekspert Kasper Wikiestad. Rekorden skal Fernando Torres inneha, da han gikk fra Liverpool til Chelsea for £50 millioner.

Tottenham brukte mest (ikke net overgangsum), Arsenal kjøpte den dyreste og Crystal Palace vant «Hvem kan kjøpe flest spillere-cupen» med sine 15 (!!!) signeringer. Da slo de Sunderland med 1..

Fotballblogg1.com sine kåringer:

Begreper:
Overgangsvindu: OV

Trasfer deadline day (mandag): TDLD

  • Brukte mest: Tottenham £109 millioner
  • Dyreste kjøp: Arsenal – Mesut Ösil
  • Fleste kjøp: Crystal Palace – 15 spillere inn..

Shrek

OVs «grineunge»: Denne prisen går både til Luis Suarez og Wayne Rooney som begge gikk langt i forlange seg vekk fra sine klubber uten at det ble noen overgang av den grunn. Nå starter arbeidet med å jobbe fansens tillit tilbake igjen?

BGne9bRCcAAtsBG

OV’s kabalmester: Det verserte rykter om at Wenger skal ha sluppet Gervinho til Roma, for at Lamela skulle komme til Tottenhams, så Bale kunne gå til Real Madrid og de selv skulle kunne signere Özil fra Real Madrid. Isåfall en mesterlig handling som viser sjakkkunnskaper på Magnus Carlsens nivå.

TDLDs «Nice-try»: Prisen går til de tre herremennene som trappet opp i dress i Madrid og utgav seg for å være utsendinger fra Manchester United og prøvde å forhandle fram en avtale for Ander Herrera. Hadde vært spennende å se om de kunne ha klart å få med seg Herrera på flyet..

TDLD’s «på hengende håret»: At Marouane Fellaini kom seg til United, var virkelig på hengende håret. Overgangen ble bekreftet på overtiden av overtiden, og skal vistnok ha vært signert i siste liten.. Dette var en av sagaene som har versert hele sommeren, og som var av og på flere ganger iløpet av TDLD iflg ryktene. Reddet Moyes sine egne stumper her?

Fellaini ble sett kjørende til Manchester
Fellaini ble sett kjørende til Manchester

TDLD’s store signering: Ingen tvil om at den store stjernen som kom mandag var Arsenals rekordsignering av Mesut Özil. Helt ulikt manager Wenger, men til Arsenalssupporterenes store glede, ble denne klar i tolvte time. Ryktene begynte søndag, men avtalen ble ikke bekreftet før det gjenstod en halvtime av TDLD.

TDLD’s luring: Selv om Everton bare har fått Romelu Lukaku på lån, kan denne fort seile opp til å bli en av OVs lureste kjøp. Everton som slapp Fellaini til United, har åpnet med 3 uavgjorte og kun 2 mål på 3 kamper. Romelu Lukaku er en toppspiss, som gjorde sakene sine veldig bra for WBA i fjor.

TDLD’s morsomte: Den morsomste meldingen uten tvil kom fra Sky Sports Italia, som meldte at Tottenham prøvde å bytte Adebayor mot Chelseas Fernando Torres..

TDLD’s feilete dominorekke: Nicklas Bendtner har i lang tid prøvd å komme seg vekk fra Arsenal, men desverre gikk ikke forsøkene fra Arsenal på å få inn en ny reservespiss gjennom, og dermed må Dansken bli som reserve hos rødtrøyene. Arsenal ble sterkt linket opp mot Chelseas Demba Ba og også en Napoli spiss.

TDLDs klarsynte: Det er utvilsomt meg selv, for bare les her hvor mange spådommer jeg faktisk traff på (Ok, kanskje var antalle litt feil på ett par) http://www.fotballblogg1.com/siste-dag-av-overgansvinduet/

TDLDs gjenganger: Peter Odemwingie – fant seg endelig en klubb.. denne gangen ble det ikke i London, men i Cardiff! Så slapp han å kjøre rundt å lete..

o-PETER-ODEMWINGIE-570

Overgangstaperen: Med tanke på hvem de har prøvd å hente vil mange hevde at Machester United er en av overgangstaperene. Selv om de hentet Fellaini på overtid, er det mange som er i tvil om det er denne spilleren United trengte. Ellers vil jeg også nevnte både Crystal Palace og Sunderland som nok ikke gjør det store med å hente en helt ny stall i løpet av overgangsvinduet. DET er aldri en vinner…

Overgansvinneren: Her er det nok også mange meninger, men vi kan jo begynne. I TV2 studio i går var det flere som meldte at Tottenham kunne være overgansvinnerene, med spillerne de har signert, og den rolige måten alt ble gjort på. Selv mener jeg at de ikke er det når de mister Bale, selv om jeg er veldig spent på hva de nye spillerene kan utrette. Det er også ikke noe automatikk i at om du bruker mest, får du det beste laget. Uansett ett godt overgangsvindu for Tottenham med tanke på at Bale satte seg på bakbena og krevde overgang. Mest spennende føler jeg at Paulinho, Soldado og Lamela er. Noen vil også hevde at Arsenal var overgansvinneren med Mesut Ösil, men jeg mener at Arsenal troppen er blitt for tynn i løpet av OV. De er svært skadeutsatt nå, og med tanke på skadehistorikken til Arsenal, er det svært sansynlig at det kommer noen skader i løpet av sesongen.. Liverpool er høyt oppe som overgangsvinner, ikke pga det de har kjøpt, men kanskje pga at de har klart å beholde Luis Suarez. Enn så lenge. Alikevel vil jeg kåre Manchester City til overgangsvinduets vinner. Selv om de bare hentet 1 spiller igår, kan fort både Jusus Navas og Alvaro Negredo fort bli kåret til Årets signering.

Alvaro Negredo
Alvaro Negredo