Den 35. runden i den engelske toppdivisjonen ble gjennomført denne helgen, og inneholdt en rekke spennende kamper og mange overraskende samt interessante resultater. Årets seriemester er blitt kåret, kampen om Champions League plassene har blusset opp igjen og nedrykksstriden blir stadig mer interessant.

 

Chelsea sikret liga-gullet

Antageligvis hadde ikke José Mourinho en vanskelig jobb med å motivere sine blåkledde menn før søndagens match. Chelsea trengte 3 poeng hjemme mot byrival Crystal Palace for å sikre seriegullet for Premier League sesongen 2014/15.

Eden Hazard noterte seg for scoring, ved å heade inn returen på sin egen straffebom. Målet skulle bli det eneste i kampen. Begge lag hadde flere bra muligheter og det bølget fram og tilbake. Chelsea rodde til slutt i land en ikke utypisk 1-0 seier, og London-laget kunne starte feiringen av ligagullet så tidlig som tre serierunder før slutt. José Mourinhos tredje seriegull med Chelsea, og Chelseas fjerde i Premier League æraen.

Er vel liten tvil om at dette Chelsea-laget kommer til å bli husket som et lag som vant overlegent.

 

Kampen om den siste Champions League plassen

Mange trodde at Manchester Uniteds sterke poengplukking mellom midten av januar og april (11 seire og kun 2 tap på 15 kamper), gjorde at de hadde avsluttet debatten om hvem som skulle ta Champions League plassene. Etter 0-1 hjemme mot West Brom i helgen, deres tredje strake tap, er det igjen spenning knyttet til den siste plassen. Liverpool karret til seg 3 poeng i en jevn kamp hjemme mot QPR, lørdag. Steven Gerrard fikk revansje for straffebommen tidligere i kampen og satte inn vinnermålet med hodet i 87. minutt. Liverpool øyner nå håpet om Champions League kvalifisering, da de er 4 poeng bak med 3 kamper igjen å spille.

Tottenham tapte 0-1 for Manchester City og er nå avskrevet, sammen med Southampton som tapte 2-1 for Sunderland. Manchester City ligger nå trygt plassert på 2. plass med 70 poeng. Arsenal har vist meget bra form i det siste, og virker særs trygge med 5 kamper igjen å spille.

Det spørs om opphentingen kommer for sent for Liverpool som heller ikke har et alt for lett kampprogram igjen (Chelsea B, Crystal Palace H, Stoke B.) Selv om sannsynligheten for at Manchester United avgir poeng er nokså stor, er det også sannsynlig at Liverpool legger igjen noen poeng i de 3 siste.

 

Leicester klatret over streken for første gang siden oktober

Kampen om å unngå nedrykk ble intensivert ytterligere denne runden. Det ser nå ut som QPR og Burnley er parkert i bunn etter tap hhv. 2-1 mot Liverpool og 1-0 mot West Ham. Leroy Fer utlignet for QPR, som lenge hadde ett poeng i lomma. Det spørs allikevel om det ene poenget hadde hjulpet stort.

Leicester klatret ut av nedrykkssonen for første gang siden oktober, da de knuste Newcastle 3-0 hjemme på King Power Stadium. Leicesters 5. seier på de 6 siste kampene. Med det havner også Newcastle ned i sumpa, og the Magpies står nå med 8 strake tap i PL.

Villa og Sunderland vant sine viktige hjemmekamper mot Everton og Southampton. Sunderland innehar nå den fryktede 18. plassen, men har en kamp mindre spilt sammen med Hull, som møter Arsenal hjemme mandag kveld.

Det blir garantert spenning helt inn til målstreken, og det er fortsatt mye som kan endres i bunn. Enkeltkamper som Sunderland-Leicester i nest siste runde blir helt avgjørende.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!