Dette er en forsettelse på artikkelen om Bath citys vei gjennom seriesystemet, og ett eventyr i footballmanager format..

Sesong 10 – PREMIER LEAGUE

Vi klarte «den umulige oppgaven», å føre ett lag fra den laveste spillbare divisjonen i England, helt til Premier League. Den 10 sesongen skal altså lille Bath spille i Premier League, med de store klubbene som Chelsea, Manchester UTD/City og Tottenham.

Selv spår jeg en rask exit til Championship, fordi det ikke er mulig med mannskapet/finansene/fasilitetene jeg har tilgjengelig å overleve i verdens beste liga. Mediene er helt enig med meg, og spår meg på en soleklar 20 plass, sist, og direkte nedrykk til championship. Ellers forventer styret seg en fjerdeplass som minimum, og ellers unngå å rykke ned til Championship.

Før sesongen kommer alltid avisene med odds på hvem de tror vinner serien. Jeg fikk tidenes dårligste odds, 5001,00 på at jeg vinner serien. Tenk å satse en tier da..

Rodolf Austin legger i en alder av 35, og avslutter dermed karrierren i Bath

Sesongen starter som ventet med at Manchester City avslutter samarbeidet mellom klubbene, som ikke har betydd noe mer enn 600,000 i året i støtte, siden vi nå har havnet i samme divisjon. Ellers får vi ny draktsponsoravtale til 4 millioner, kontrak den forrige på 600,000.

Nå som målet er nådd, endrer vi nå mål til følgende:

 1. Vinne Carling cup
 2. Vinne Facup
 3. Vinne Premier League
 4. vinne Europaligaen
 5. Vinne Championsleague

En utrolig ting er at klubben nå er ranket som den 74 rikeste klubben i verden, mye takket være verdien av unge spillere vi har hentet inn. Med tanke på at vi har lån på 150 millioner og en stadion på 8880 tilskuere må det ansees å være rimelig heftig. Eller en overvurdering av verdiene i klubben.

 OVERGANGER

PRE SEASON

SESONGEN FØR NYTTÅR

SESONGEN ETTER NYTTÅR

TABELLEN

TABELLUTVIKLING

OPPSUMMERING

 • 1 mai 2022 – Alex Iwobi passerer Scott Patridge og blir mestscorende for Bath gjennom tidene med 67 mål.
 • 16mai 2022: 2 plass i årets manager kåring!
 • Utbetalt aksjeutbytte: 122 millioner. – Første gang det utbetales aksjeutbytte, noe jeg synes svært lite om. Dette er penger som kunne være reinvestert i klubben, istedenfor går de til griske investorer..
 • 20 Juni: FLYTTER INN PÅ NY STADION!
 • Årets signering i PL: Alberto Tenconi (0)
 • Årets spiller blandt fansen: Michaele Fornasier
 • Toppscorer: Alberto Tenconi 29mål
 • Flest kamper: Gerwyn Delaney 47
 • Flest assist: Alberto Tenconi 14
 • Best gj.snitt rating: Michaele Fornasier 7,52
 • Flest BB: Alberto Tenconi 7
 • Overskudd overgang: -7 millioner (Kjøpt for 29, solgt for 22)

En eventyrlig sesong som ble kronet med 6 plass og seier i Carlingscupen, noe som betyr europacup neste sesong! Hadde ærlig talt ventet å rykke ned igjen til Championship, men en merkelig sesong med mange gode resultater, og mange underlige resultater. Traff max med taktikken, og spillerene leverte tross at vi møtte «store» navn.

Økonomisk ble det en svært etterlengtet opptur. Bare bonusen for 6 plass var nesten på 200 millioner, og jeg gikk fra en balanse på 8 millioner i pluss til å ha nesten 500 millioner på bok når sesongen ble blåst av. Ingen tvil om at det er svært lukerativt å ligge i PL. Ellers så ble det en del fornying av kontrakter, som ble ganske mye dyere nå enn fra lavere divisjoner. Vi brukte også for første gang på 10 sesonger mer enn vi solgte for, selv om overgangskostnadene bare havnet på 29 millioner.

Årets beste 11er:

Tidenes 11er:

3 spillere ble tatt opp i tidenes 11er. Andrew Tutte, Stuart Kelly og Sean Wilson.

…to be continued…