Det alle kan være enige om er at Drillo ble presset ut av stillingen som landslagsjef to kamper før den historiske mannen skulle likevel tre av. Hvorfor er NFF så flink til å skyte seg selv i foten, og skape en situasjon som skulle/burde og lett kunne vært unngått? Svaret tror jeg ligger i spørsmålet.

drilloDrillo har oppnådd mye med det Norske landslaget, mer enn noen annen trener har klart. Det var allerede avgjort at Egil Olsen skulle gi seg etter disse 2 landskampene, og det er heller ikke til å stikke under en stol at kvalifiseringen ikke hadde gått som planlagt og at vi kun hadde en bitteliten mulighet til å nå Vm i Brasil.

Når vi nå står med fasiten i hånden vet vi at hadde vi gjort jobben min hadde vi klart play-off.  Så er spørsmålet om NFF anså denne muligheten som så liten at den ikke var verdt å jage eller om Drillo ikke var rette mannen for å jage denne muligheten. Her tror jeg spørsmålet kan besvares, avhengig av hva man velger over.

Jeg tror at Drillo ble satt ovenfor ett valg så umulig å velge om, at eneste han kunne akseptere var at han tok snippesken sin å gå. Derav mener jeg at Drillo fikk sparken av NFF.

OM Nff mente at sjansen for playoff til Brasil var reell, så mente de altså da at Per Mathias Høgmo var en bedre kandidat til å klare playoff på de to siste kampene. Kjetil Siem uttalte til Sportsdebatt 18 på Tv2 Sport at «kanskje sjansen var bitteligegranne større med Per Mathias Høgmo», som igjen understreker min påstand. Jeg mener de ikke er mulig å si at at man har troen på Drillo, men man hadde bare LITT MER troen på Høgmo. Nff uttalte på pressekonferansen ved ansettelsen at en av betingelsene til Høgmo var at han fikk tiltre med en gang.

Så hvis du blir satt ovenfor de to sjefene dine med valgene ovenfor, og får vite at styret har innstilt på denne treneren så har du i realiteten ikke noe valg lengre. Styret vet at Høgmo må tiltre med en gang og sier dermed at de ikke ønsker Drillo i de siste landskampene. Dermed har du ikke lengre støtte fra verken styre eller sjefene dine, og blir stilt ovenfor valget om at du kan velte hele landslagssjefs jobben, og alt arbeidet de har lagt ned i å skaffe ny trener.. «Vil vil jo ikke sparke deg, men fint om du pakker sakene dine..»

Kort fortalt. Drillo blir satt ovenfor ett valg om at han ikke har støtte noe annet sted, at en ny landslagsjef står klar til å signere om han trekker seg, men om du ikke trekker deg så ødelegger du for en hel nasjon..

Nå har jeg selvfølgelig tatt noen friheter her, for jeg var ikke på stedet på dette møtet før ansettelsen av Per Mathias Høgmo. Men Kjetil Siem uttalte til Tv2 på intervju at «vi kommer jo ikke til møtet uten agenda eller for å spørre Drillo ‘Hva gjør vi nå'»

For å spe på det hele sier Siem til Sportsdebatten 18 på Tv2 sport at «kanskje vi gjorde Drillo en tjeneste. Hvis resultatet i Slovenia eller Island hadde gått mot oss og vi ikke hadde kvalifisert oss uansett, men nå kan jo folk spekulere om Drillo KUNNE ha klart det, for det får jo vi aldri vite..» For meg sier dette indirekte: Vi hadde ikke lengre troen på at Drillo kunne klare det..

En annen ting jeg reagerer sterkt på er at Nils Johan Semb blir utelatt i en beslutningsprosess når han faktisk er Drillo sin sjef! Kjetil Siem bortforklarer dette selv med at «det ble unaturlig at Semb skulle være med i en beslutningsprosess der landslagssjefen ikke lengre skulle være under han». Men han var vel fremdeles sjefen til Drillo uansett?

Med fasit i hånd vet vi at for playoffkampene sin del, var trenerbytte ingen suksess. Mot Slovenia kan vi kanskje si at det var en direkte skyld i tapet, selv om vi ikke vet hvordan det hadde uansett gått under Drillo. Dessuten vet vi at laget har fått unødvendig mye støy inn mot kampene, og Per Mathias Høgmo har fått en stilling han har blitt nesten lusket inn i, som kanskje er nedverdigende for en trener av hans kaliber?

BjørnarKonklusjonen min er at dette lukter dårlig ledelse hele veien, og at hadde fotballforbundet jobbet gjennom normale normer og sedvaner i idretten/næringslivet hadde dette vært en ikke-sak. Men som i andre dårlige ledelser faller det nok for sin egen urimelighet å gjøre noe så bra som å kunne se sine egne feil. Blir spennende å se hva NFF gjør for å opprette denne situasjonen, men kjenner jeg dem rett vil dette bare forsvinne av medietbildet og alltid være den store elefanten i rommet..