For oss fotballinteresserte er verdensmesterskapet i fotball det aller største høydepunktet, der de alle beste får utfordre de aller beste. Dessverre går det 4 år mellom hvert mesterskap, men ventetiden gjør gleden ved mesterskapet enda større. I de siste mesterskapene har også EA sport kommet med Fifa-versjonen av Verdensmesterskapet, og i år er intet unntak.

Nå kan du oppleve spenningen og dramaet i verdens største fotballturnering. Kort ned ventetiden før mesterskapet, mellom kampene i mesterskapet eller gjenskap magiske øyeblikk etter mesterskapet er over. Med 203 lag, 7469 spillere, 19 offisielt linsensierte managere, 21 nye stadioner (deriblant alle de 12 autentiske stadionene i Brasil) og over 15 timer med ekstra kommentering. I tillegg får du en helt ny patriotisk presentasjon, der du kan føle støtten fra tusenvise av tilreisende støttende supportere. Se bannere, flagg og setekort på de ulike arenaene, og se bilder av feirende fans verden over når du putter ballen i kassen.

Mange forbedringer og nyvinninger til den prisbelønte spillopplevelsen i FIFA 14 og 100 nye animasjoner gjør EA SPORTS™ 2014 FIFA World Cup til det mest tilgjengelige, morsomme og spennende EA SPORTS FIFA-spillet på Xbox 360 og PlayStation 3. Kast deg ut i verdens største fotballturnering ved å velge mellom 203 landslag i de dypeste spillvariantene noensinne i et turneringsspill fra EA SPORTS. I FIFA World Cup™ spiller du på autentiske brasilianske arenaer, du kan velge mellom over 7400 spillere og du blir hyllet av publikum, som er laget spesielt for å gjenskape stemningen fra fotball-VM i Brasil 2014.

messiDet finnes veldige mange nye funksjoner i FIFA World Cup 2014 til PS3 og Xbox 360. Det lanseres ett helt nytt kontrollsystem, hvor responsdribling og presisjonspasninger introduseres. Du kan snu deg fortere og ved hjelp av venstre stick kan du overvinne motstanderen i sakte film med det nye systemet. I tillegg introduseres nye finter, og ikke minst en brasilianskinspirert spesialteknikk for å komme deg forbi motstanderne. Pasningene har også fått seg en oppgradering, med krysspasninger langs bakken, baller med utsideskru og personlige klareringer. Det hele gjør det mye mer tilfredsstillende å gå med ballen enn før!

FIFA World Cup 2014 introduserer også eksplosive bevegelser, der du kan skifte retning, sette opp eller ned farten, og endre retning – med og uten ball! I tillegg kan du gjøre tette vendinger og drible i stor fart.ronaldo2

I tillegg gir FIFA World Cup 2014 en ny dimensjon til frisparkene. Her kan du ved hjelp av navigasjonsknappene, bestemme deg for innøvde trekk enten på frispark eller corner. Bestem hvor spillerne skal løpe, om det er til stolpene, stille seg foran keeper osv.

Addidas har slått seg sammen med EA og lanserer den mest realistiske ballfysikken noen sinne. Du får selvfølgelig de nye Brazuca, som er ballen som skal brukes under verdensmesterskapet og de andre Adidas-ballene. Og ny teknologi gjør at de både triller og spretter mer realistisk!

gerrardDu finner nye straffespark, for at du skal kunne føle dramaet i straffesparkkonkurranse med nye redningsanimasjoner og skuddjusteringer. Under ett straffespark i selve kampen kan du få spillerne til å løpe fram for å ta eventuell retur. Du kan også spilleren som skal ta straffesparket ved å bruke målvakt-triks (Goalkeeper antics) med animasjoner som wobbly-knees, matador og shoot-it-here.

Du kan fullføre Adidas Micoach treningsøkter for å booste egenskaper på bestemte spillere på laget ditt, og det lanseres over-ryggen headinger — Hopp over ryggen på motstanderen for å få tilbake ballen.

Spillet inneholder flere spillvarianter:

  • Veien til VM – velg mellom 203 landslag og før dem til sluttspillet i Brasil. Spill med opp til 32 spillere lokalt.
  • Captain your country – Start fra bunnen av, jobb deg oppover i troppen og bli kaptein for landslaget ditt.
  • Veien til Rio (online) – Spill gjennom ett kart over Brasils 12 vertsbyer. Konkurrer på nettet med en av de 203 landslagene for å gå videre, bli i en by eller rykke ned. Vinn det siste av 12 nivåer for å kunne løfte VM-trofeet over hodet på Estadio do Maracana i Rio.
  • Online FIFA World Cup™ – spill online i mesterskapet, og konkurrer i gruppespillet og sluttspillet.
  • Historien om kvalifiseringen – Spill over 60 ekte scenarioer som faktisk inntraff under kvalifiseringen til Brasil 2014
  • Story of finals (online) – Denne aktiveres først når selve mesterskapet er i gang, og oppdateres under hele mesterskapet. I denne spillvarianten får du utfordringer basert på dagens kamper.
  • I tillegg får du spillmodusene avspark, ferdighetsspill, online vennskapskamper og EAsports fotballklubb.

Ett råd til deg: Kort ned ventetiden til VM – LØP OG KJØP!