I kjølvannet av BT sin artikkel om tidligere Sandnes Ulf trener Asle Andersen, og hans stikk mot useriøsiteten og den dårlige forståelsen i styret i Sandnes Ulf, er det naturlig å stille seg spørsmål om oppbyggingen av fotballklubbene er basert for mye på folk «uten peiling på fotball».

Asle_Andersen_955359p

Hva synes DU?

Fra artikkelen:

Den var tirsdag 15. juli han fikk en SMS fra daglig leder, Tom Rune Espedal. «Kan du stikke innom på kontoret», var meldingen. Der fikk Sola-mannen beskjed om at åtte og et halvt års samarbeid var over. Asle Andersen fikk sparken. – Det kom overraskende. I ukene forut for dette hadde vi i trenerteamet riktignok merket oss at ledelsen trakk seg mer og mer unna, men det skjedde også i 2011, da vi slet på vårsesongen og tapte mange kamper. Derfor var jeg ikke forberedt på dette.

– Jeg ønsket å leie Tommy Høiland i sommervinduet som en frontspiss, for å skape med trykk sammen med Diego Rubio. Tommy ville vært en perfekt, lokal spillertype hos oss, og satt et mer aggressivt press på topp. I tillegg viste han målteft sist han var i Sandnes Ulf. Jeg tror også Molde ville sluppet ham. Men jeg fikk klar beskjed om at vi ikke hadde penger til nye spillere eller hotellovernattinger før bortekampene. Da jeg fikk sparken hentet Sandnes Ulf inn fire nye spillere og dro til bortekampene en dag før.

Styreleder Terje Hopen forsvarer trenerbyttet og mener Sandnes Ulf fikk et løft med Tom Nordlie. – Slik situasjonen var i sommer var det helt nødvendig å ta noen grep, og når man ser høsten under ett var vi ikke langt unna å lykkes med å berge plassen. Jeg føler Tom Nordlie har gitt klubben et løft, og tilført oss kompetanse og fotballkunnskap vi ikke hadde. Det er de ti siste minuttene av kampene vi har tapt poengene som kunne gitt oss ny kontrakt i eliteserien, mener Hopen.

 

Kilde: http://www.bt.no/100Sport/fotball/eliteserien/Andersen-om-Ulf-sparkingen—Jeg-hadde-forventet-en-ryddigere-prosess-473847_1.snd

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!