Før Branns kamp fredag skjedde det mye på kort tid. Ba skrev artikkel om at stemningen i Brann er på ett «all time low» samtidig som nyhetene om at Skarsfjord forlenget med Brann ut sesongen 2016 og nyheten om at Trond Mohn hadde gitt Brann 10 millioner i gave for kontinuitet. Har Brann solgt seg her, eller er gaven helt uten føringer fra Trond Mohn?

Trond Mohn på sin side hevder at han IKKE har lagt noen føringer i hva som skulle til for å få disse pengene. Her er det ikke godt å vite hva som faktisk er sagt og ikke, men hvis Mohn har lagt føringer eller f.eks sakt at «hvis dere forlenger mer Skarsfjord får dere 10 millioner» så har Brann havnet i ett lite dilemma. Er ikke da makten fra klubben flyttet fra styrerommet til en person som ikke er medlem i Brann?

10 Millioner er mye penger for Brann og i den økonomiske situasjonen de er i kunne ikke si nei til. Dermed gir de Skarsfjord ny kontrakt, enda han hadde 1,5 år igjen av sin gjenværende kontrakt, og uten å kunne vite hvordan det går ut sesongen som ser ut til å bli en nedtur om ikke formen til Brann snur.

Om nå Mohn har lokket med 10 millioner om de skulle velge å forlenge med Skarsfjord, er dette greit?

Samtidig reises spørsmålet om det faktisk er jurdisk lov å gjøre det, og i intervju med BA sier professor Trond Bjørnenak «Det er ikke første gang rike onkler stiller betingelser knyttet til trenervalg i norsk fotball. Men i en vanlig bedrift kan man ikke gå inn med ti millioner for å bestemme hvem som skal være daglig leder. « (lenke)

Brannsupporterene er veldig delt i synet på denne hendelsen. På ene siden er det jo pengene kjærkommen og Trond Mohn en svært beundret fyr, men på den andre siden er tidspunktet for kontraktforlengelsen svært ugunstig, samt problemet med at utenforstående kan bestemme hvem som skal styre i Brann uten å ha folkevalgt makt.

Brannsupporterene er også veldig delte i synet på trener Rune Skarsfjord, noe Brann vet når de forlenget kontrakten hans. Selv sier Roald Brun Hansen til ba: «Vi vet at beslutningene har vært kontroversielle» (lenke)

Det er også blitt fremsatt indikasjoner fra media på at det kan være familiære/gode vennskapelige bånd mellom Skarsfjord og Mohn, uten at jeg kan si verken det ene eller det andre. Dette får stå for Media sin regning.

Om det viser seg at disse føringene eller ønskene fra Trond Mohn er bakgrunnen for gaven, mener jeg faktisk at Brann burde takke nei. Om noen ønsker å gi gave til Brann, så er det kjempeflott, men hvis gaven medfører betingelser på styrenivå er det ikke vært å selge sjelen sin. Hva om betingelsene hadde vært å sparke Skarsfjord, eller kanskje at Moldestad måtte trekke seg. Hadde de da takket ja?